Ismét TTK hét a Karolinában

Egy év kihagyás után ismét megrendeztük iskolánkban a már hagyományosnak mondható TTK hetet 2022. 02. 14-17. között. A szokásos forgatókönyvben megfelelően minden délután egy-egy előadót hívtunk, akik az ajánlott korcsoport számára tartottak előadásokat.

Az első nap Szabókiné Molnár Ágnes „Ételünk értelme” c. előadására került sor a 9-10. évfolyam számára, ahol a fő téma az élelmiszerbiztonság, az adalékanyagok voltak.

Kedden Dr. Csupor Dezső egyetemi docens (SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet) tartott elődást a 7-8. évfolyamos tanulók számára a kémia és biológia tantárgyak fontosságáról. Arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy valóban nem a két legkedveltebb tantárgyról van szó, de mégis arra kell törekednünk, hogy mindazt, amit megtanulunk, tudjuk alkalmazni. Számos egyszerű, hétköznapi példával próbált rávilágítani, hogy megtaláljuk a kapcsolatot a tudomány és a hétköznapok között.

Szerdán Dr. Hideghéty Katalin onkológus a lézerek és a rákgyógyítással kapcsolatos legújabb kutatási eredményeket mutatta, hogyan lehet a sugárnyalábokkal a rák ellen harcolni.

Csütörtökön pedig az 5-6. évfolyam számára Dr. Szalai Tamás csillagász bolygók, a Világegyetem titkairól mesélt, főleg saját munkásságán keresztül.

Nagyon köszönjük mind a négy előadónak, hogy lelkesen készültek, vállalták a felkérést és igyekeztek népszerűsíteni a diákok körében a természettudományokat.