Kollégium

Kollégium hírei

2022/2023

"Valljuk meg!" - Pályázati felhívások

A 2022-es népszámláláshoz kapcsolódva a Katolikus Pedagógiai Intézet (KAPI) az alábbi pályázati felhívásokat teszi közzé a katolikus köznevelési intézmények számára... Részletek...

2021/2022

Tavaszi kirándulás a kollégistákkal

Március végén, egy gyönyörű tavaszi szombaton felkerekedtünk a kollégistákkal, hogy a szabadban töltsük a hétvégét. A Domaszék külterületén lévő Stella Maris vendégházban szálltunk meg.

2021/2022

Farsang a kollégiumban

Hagyományainkhoz híven februárban tartottuk a farsangot. Idén az 1790-es évek és a Martinovics-féle összeesküvés volt a kerettörténet.

A kategória összes híre

Képek a kollégium életéből

Karácsonyi ünneplés a kollégiumban

Idén örömmel ünnepeltük közösen a karácsonyt. Az ünnepi vacsorát karácsonyi éneklés, előadás, zene és történet meghallgatása követte. Végül pedig megajándékoztuk egymást.

Képek ITT érhetők el.

Adventi kézműves foglalkozás a kollégiumban

Az idei adventi kollégiumi műhelyhétvégén kézműves foglalkozásokat tartottunk. A fiatalok négy csoportban dolgoztak: a lányok ajtódíszt, ékszereket és díszeket készítettek, míg a fiúk egy hatalmas szarvast alkottak.

Novemberi műhelyhétvége a kollégiumban

A novemberi műhelyhétvégén olyan programot szerveztünk kollégistáinknak, mely az életkészségek közül a pénzzel való gazdálkodást segíti meg. Ebben a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának oktatói segítettek. Délután pedig Újházy Júlia ápolónő osztotta meg velünk egészségügyi tapasztalatait, és hívta fel a figyelmünket az egészség megőrzéséhez szükséges tudnivalókra.

Kollégiumi beavató

Hagyományainknak megfelelően az októberi műhelynap alkalmával fogadtuk be a kollégium közösségébe újonnan érkezett társainkat. Ennek szerves része volt a délelőtti játék, mely a város elrejtettebb szépségeinek megismerését szolgálta, illetve az esti bátorságpróba.

Csapatösszerázó a kollégiumban

Az idei első kollégiumi műhelyhétvégén csapatösszerázó játékokat játszottunk a ligetben. Volt névtanulás, bizalomjáték, koncentrációs csapatverseny, kollégiumtörténeti nyomozás cluedo játékkal, s számháború.
Kapcsolódó galériák