LegyenTered! kirándulás Hódmezővásárhelyen

Legyen TereD! mert szeretjük a Természettudományokat és díjazzuk a Digitalizációt

Október 11-én Hódmezővásárhelyen jártunk, meglátogattuk az Időspirál Élményközpontot és a Téglagyári Tanösvényt.

Az Időspirál Élményközpontba nagy izgalommal léptünk be. Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk a Szent István Általános Iskola igényesen felújított épületrészében. Két csoportra váltunk szét, mivel több látványos foglalkozáson vettünk részt.

 A VR terem volt talán a legérdekesebb, ahol az óceánok világába kaptunk betekintést. A bevezető beszélgetéseben átnéztük az élőlények sokaságát, és a környezetvédelem fontosságát. Ezután a VR szemüveg segítségével az óceánba érezhettük magunkat és körülöttünk megjelenítettük az óceáni állatokat.

Az AR azaz kiterjesztett valóság teremben sem csalódtunk. Ott az űr, a Naprendszer és a bolygók voltak porondon. Tabletekkel 3D-ben csodálhattuk meg a gyönyörű Föld mellett a többi bolygót és különböző űrjárműveket is.

A közös interaktív játék sem maradt el, ahol csapatmunkában juttattuk a szereplőnket a célba érintőképernyős kijelzőt használva.

Az Időspirál Élményközpontban ráadásul állatkerti sétán is részt vettünk. Nagyon izgalmas volt a délelőtti programunk.

Délután busszal közelítettük meg a Téglagyári Tanösvényt. A tavakban sok madárfajt megleshettünk, és a parton sétálva szívtuk a friss levegőt. A kilátóba is felmentünk, a kilátás csodaszép. A nap fénypontja még csak ezután következett, amikor a búboskemencékhez értünk. Finomabbnál finomabb falatok vártak minket, és miközben fogyasztottuk a sajtkrémes frissensült cipócskákat, megismerkedtünk a régi hagyományos kenyérsütő eszközökkel, a kenyérkészítés lépéseivel.

Fantasztikus nap volt!

#nemzetitehetségprogram, #mindentehetségszámı́t