Tanítványaink a tehetségesek útján

Mindkét tanítványommal akkor ismerkedtem meg, amikor osztályom tanulójává váltak a nyolcosztályos gimnáziumi képzés kapcsán.

Tamás egy évvel később csatlakozott az osztály közösségéhez. A tanulás mellett elszánt fiúként, erős akarattal kézilabdázott a Pick Szeged utánpótlás csapatában. Bizonyára nagy erőfeszítést követelt tőle a rendszeres edzés, de a tanórákon is megállta a helyét.  Érlelődött benne egy célkitűzés és 2020 nyarán úgy döntött, hogy a kézilabda pályafutását külföldön folytatja, így Németországba a Vfl Gummersbach csapatához került, 2022 őszén pedig a dániai a  Skjern Håndbold akadémiájára.

Ferenc a Global Outreach program keretein belül egy évig tartó ösztöndíjat nyert, így ettől a tanévtől Wisconsin államban, egy Stevens Point nevű városban él.

Az által küldött képen ez olvasható: „Egy Pacelli Kardinális otthona." Iskolája, a Pacelli Catholic High School, amelynek kabalája a kardinális pinty. Elmondása szerint ott az iskolai kabaláknak nagy jelentőséget tulajdonítanak. 

Úgy vélem, tanítványaim erős akarattal, kitartó munkával elérték azt, hogy a Karolina falait bizonyos ideig elhagyva megvalósíthassák álmaikat.

Szívesen emlékezem vissza Tamás csendes, tisztelettudó viselkedésére, mely minden diák számára példaértékű lehet. Örömmel hallom beszámolóiból, hogy nem feledkezik el itteni barátairól, szünidőben szívesen tölt velük barátságot felelevenítő órákat.

Ferkóra azért vagyok büszke, mert nem hagyta elsuhanni az előtte álló, talán a későbbi életét is meghatározó lehetőséget. Bátran elindult az ismeretlenbe, hogy tapasztalatokat szerezhessen, megismerhessen egy más kultúrát, művelje, gyarapítsa az angol és francia nyelvtudását, kiteljesedjen hitében, új barátságokat kössön, nem elfeledve az ittenieket.

Bátrak vagytok, Fiúk! Kívánom számotokra és egyben kérem az Úr áldását, gazdag kegyelmét, hogy megtalálhassátok kegyelmei által amire szívetek vágyakozik.

Imáimmal kísérlek benneteket.

Magyaros M. Veronika nővér, osztályfőnök

2022. október 04.