WRO 2022 Nemzeti Döntő

Iskolánk robotika csapata a 2022 szezonban először indult a Word Robot Olimpiad a versenyen.

A verseny négy kategóriában kerül megrendezésre: RoboMission, Future Innovators, RoboSport, Future Engineers minden kategóriában elementary, junior és senior korosztállyal. A KarDroid csapat a RoboMission kategória Junior korosztályában indult. A csapat tagjai Kószó Ferenc, Kőrösi Tamás és Tóth Marcell Titusz, felkészítő tanáruk Tarczal-Márta Edit.

A versenyen maximum 3 fős csapatok indulhatnak és két fordulóból állt. Az első forduló egy regionális döntő, ahol a Nemzeti Döntőbe jutás a cél. A KarDroid csapat a szegedi regionális döntőn ezt kiharcolva szabadkártyával jutott a Győrben megrendezett rendezvényre és mérhette össze a tudását junior korosztályban, a szintén bejutott 21 másik csapattal. A két napos rendezvénye első napján az előre kiadott verseny feladatot egy meglepetés szabállyal egészítették ki, ennek megoldása során három idő intervallumban tesztelhettek és programoztak a csapatok, majd a robotok karanténba kerültek és következtek a versenykörök.


Második nap egy extra kihívást kellet teljesíteni, amire a bírók teljesen átépítették a pályát és egy új programozási feladatsort kaptak a csapatok. A feladat megoldás során nem csak a programozni kellett, hanem taktikát kidolgozni is. A robotok szintén három tesztelési, programozási szakasz után, három versenyt kört futottak.
A végeredmény mindkét fordulóban a 2-2 legjobb kör eredménye lett.
A verseny honlapja: https://wro.hu/