Karolingua - vetélkedő németesek számára

November 14-én, 15:00 és 16:30 között egy kivételes német nyelvi délutánt szerveztünk a Karolingua elnevezésű rendezvényen. Ezt az eseményt a Karolina Iskola valamennyi némettanárának közreműködésével valósítottuk meg, és Bencsik Róbert hangolta össze az eseményt.

A kvízben Móser Anna tanárnő és Csák Zsuzsanna tanárnő vezettek bennünket, amely országismereti témákkal, izgalmas kérdésekkel összpontosított a német nyelvre. A 7.abc osztály diákjai Kozma Júlia tanárnő irányításával egy szabadulószobát alkottak meg, ahol némi német nyelvismerettel kellett a diákoknak csapatokban megoldaniuk izgalmas feladatokat egy meghatározott időn belül.

A szabadulószoba kihívásának végén Engi Vera tanárnő örömmel fogadta a diákokat. Miután sikeresen kirakták a Márton napi dal refrénjét, vidáman énekelték el a kirakott rész az élmény méltó zárásaként. Aznap az iskolájukban a diákok egy másik, Márton naphoz kapcsolódó hagyományt is átéltek, így a tanárnővel való
közös éneklés még emlékezetesebbé tehette az egész napot.

A hetedikes csoport lelkes feladatokkal szolgált, és a játék során szórakoztató és rejtélyes kérdéseket tettek fel Sissy és Ferenc József életéről. A résztvevőknek lehetősége volt hasznosítani német nyelvtudásukat és együttműködni a csapattal a feladatok megoldása során. A szabadulószoba játék során a legtöbb csapatnak sikerült megtalálnia a helyes utat.

Nagy örömünkre szolgált, hogy sok diák részt vett a rendezvényen, és láthattuk, milyen nyitottak és lelkesek a német nyelvtanulás iránt. A közös élmények segítenek a nyelv elsajátításában, és örömmel tapasztaltuk, hogy a diákoknak érdekes és hasznos volt a délután. Köszönettel tartozunk a Béke utcai diákoknak és tanáraiknak, akik megtiszteltek jelenlétükkel, és reméljük, hogy élvezték a délutánt.

 

Kozma Júlia