PontVelem gyűjtőnap november 22-én

Kedves Szülők és Diákok!

A héten zajlik az Európai Hulladékcsökkentési Hét, s mi itt a Karolinában a szerdai PontVelem Gyűjtőnappal és a pénteki papírgyűjtéssel kapcsolódunk hozzá. 

A PontVelem szelektív gyűjtés céljáról és módjáról a www.pontvelem.hu honlapon a GyűjtsVelem link alatt olvashatnak.

Reméljük, hogy újabb diákok is csatlakoztak a rendszerhez az előző levelünk nyomán, s már kipróbáltak, megoldottak néhány kvízt is Bónusz Pontokért.

A régi tagoktól frissítést fognak kérni, de az csak 2 kattintás, s indulhat a játékos pontgyűjtés az egész tanévben (JátsszVelem) a 8. évfolyamig!

A nagy gimisek (9-12.) bár nem lehetnek PontVelem-tagok, de csatlakozhatnak a gyűjtéshez. (A SZESZO-sok rögzítik  a belső verseny okán, mint tavaly, csak a pontok az iskoláé lesznek.)

Ne feledkezzenek el az iskolai, osztályok közötti versenyről sem!

 

Szerdán, azaz nov. 22-én 3 időpontban várjuk a SZESZO-s segítőinkkel az 1.emeleti kémia szertár előtt azokat a diákokat (egyedül vagy szülőkkel), akik a háromféle veszélyes háztartási hulladékaikat (használt sütőolaj, mobil, elem) a megfelelő módon csomagolva leadják - saját vagy iskolai Gyűjtő Pontokra váltva. Kérjük, olvassák el a mellékleteket a hulladékok csomagolási és regisztrálási módjáról! (A 9.-12. évfolyamos semmit nem regisztrál, csak behoz és lead.)

A 3 időpont: 7:15 - 8:00, az 1. szünet (9:00 - 9:15), és délután 16:00 - 17:00.

 

2 újdonság: 

- Csak utalványokra költhetők el a pontok (Decatlon, Media Markt, LEGO, Book24, egy játékwebshop). A megrendelt utalványokat e-mailben küldik. Kinyomtatva vagy mobilon bemutatva is működik a vonalkód.

- Digitális Diákszéf a BankVelem-ben. A Magyar Nemzeti Bank és a Pénziránytű Alapítvány a kifejlesztője és támogatója. Még nincs teljes infónk erről, de ez is jó pontszerzési (Diáktallér) és pontcsere-bere lehetőség. https://www.mnb.hu/web/diakszef/

 

Üdvözlettel a PontVelem tanárok: Bányai Judit, Kozma Júlia és Zsolt Réka

2023. november 21.