Fungo Nero 4 Diákvállalkozásunk sikere

A Junior Achievement Magyarország az NN Biztosítóval közösen szervezett Online Innovációs Versenyén 2022. november 22-23-án Fenntartható Jövő Díjat kapott az iskola diákvállalkozása. A verseny során 9 csapat prezentálta innovatív ötletét az élelmiszer-pazarlás elleni kihívásra válaszolva. A zsűri 3 csapat ötletét emelte ki a jelenlévő csapatok közül.

🏆 Pénzügyileg Leginkább Alátámasztott Ötlet Díj
Csapat: Hortobágyi Palacsinta
Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum
Ötlet: Környékbeli élelmiszerboltok pazarlásának a csökkentése, lejárat előtti élelmiszerek “megmentése”.

🏆 Társadalmi Szemléletformáló Díj
12. csapat
SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium
Ötlet: Tudatos élelmiszergazdálkodási koncepciójuk során kitértek a helyi termelők, a természetes csomagolás, élelmiszer mentés fontosságára.

🏆 Fenntartható Jövő Díj
Csapat: Fungo Nero 4

Karolina Általános Iskola és Gimnázium
Ötlet: Az ételmaradékot elszállítják egy speciálisan erre szakosodott futárszolgálat segítségével intézményektől, magánszemélyektől, gyűjtőpontokról, majd pedig újrahasznosításukra is sor kerül.

Ezekből az ötletekből is jól látni, hogy a középiskolások kiemelt figyelt fordítanak a társadalmi ügyekre és a társadalmi aktivitás is igazán fontos a számukra.

A versenyre felkészülve a Fungo Nero 4 tagjai online tananyagokat is elsajátítottak különböző témákban: Finanszírozás keresése, és Árképzés alapjai a https://vallalkozzokosan.eu/online-tananyagok/ oldalon,   és  Az élelmiszerek körforgásos gazdasága a városokban témáját.

Diákvállalkozásunk köszöni a mentoroknak Turcsán Emesének, Vízi Noéminek, Fehér Krisztiánnak, Fekete Anikónak, Lakatosné Lukács Zsuzsannának az egész napos munkájukat, hogy szakértelmükkel segítették a csapatokat és hozzájárultak a fiatalok személetformálásához.

Köszönjük a zsűrinek Gál Melindának, dr. Tebeli Izabellának, Márkusné Laczi Bettinának, hogy örömmel elfogadták felkérésünket.

Az idei diákvállalkozás tagjai: Herskovics Eszter, Mórocz Gergő, Solti Hanna, Weszely Mária, Németh Szofi!

Ezt az örömteli hírt a Junior Achievement Magyarország segítségével tudtuk közre adni.