Hol szerepeltek és mire készülnek az énekkarok?

A Karolina Leánykar és a Karolina Ifjúsági Vegyeskar nagy lendülettel kezdte meg az idei tanévet is.

Az énekkari tagok a tanév első részében három jelentős zenei eseményen vettek részt, november 19-én, kedden a Piarista templomban működtek közre. Elsőként Kuzma Levente orgonaművész jubileumi koncertjén, itt John Rutter monumentális Gloria című művét szólaltatták meg.

Ezután december 16-án az óvoda új aulájának szentelt díszhangversenyen szólaltatták meg ugyancsak a Rutter Gloriát, mely előtt a Partiscum Kórus Antonio Vivaldi azonos című művét adta elő a Szegedi Szimfónikus Zenekarral együtt.

December 17-én pedig, a Szent Lélek kápolnában került sor az énekkarok hagyományos karácsonyi koncertjére, mely igen nagy érdeklődésre adott számot.

Köszönjük a kedves énekkaros szülőknek, hogy erkölcsi, lelki és logisztikai támaszt nyújtottak ezen feladatok megvalósításához.

Valamint minden kedves kollégának és a Boldogasszony Iskolanővéreknek, hogy teret és lehetőséget biztosítottak, számunkra.

 

Énekkari tervezett programok második félév

 A Karolina Kórusok a második félévben számos iskolai, városi, országos és nemzetközi fellépésen és megmérettetésen vesznek részt.

A Karolina iskola idén immár hetedik alkalommal ad otthont a szegeden minden évben megrendezésre kerülő Éneklő Ifjúság Minősítő Hangversenysorozat kísérőrendezvényének, az Éneklő Délutánnak, melyen a város általános és középiskoláiból érkező énekkarok együttesen adnak koncertet a Szent György teremben, több száz fő énekest felvonultatva.

Emellett az iskola ad helyszínt idén a minősítő hangversenynek is, melyet az új óvoda aulájában rendezünk három saját és hét másik énekkar számára neves, szakmai zsűri jelenléte mellett.

Ezután májusban pedig, a leánykar és az ifjúsági vegyeskar újra buszba száll és koncerteket ad Belgrád, Fiume és Zenta városokban.

Június 3-án a KÓTA Magyar Kórusok és Zenekarok Országos Szövetsége felkérésére az énekkarok nagyszabású városi hangversenyen szerepelnek majd, ahol többek között részt vesznek Tóth Péter Pünkösdi Kantáta című művének ősbemutatóján, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekarral és a Vaszy Viktor Oratóriumkórussal együtt szólaltatják meg Carl Orff: Carmina Burana című művét.

Természetesem idén is lesz Énekkari évadzáró hangverseny, ahol idén is odaadjuk „Az Év Énekkarosa” kitüntető díjat.

Az idei év azonban nem ér véget evvel a koncerttel, a Karolina Lányok 24 énekesét a 15. Bosa Antica fesztiválra hívták meg, ahol három egész estés hangversenyt adnak majd, egy ferences templomban, egy karmelita kolostorban és egyet „vidéken” Macomer városában Szardinia szigetén.

Zárásképpen pedig Nyíregyházára is van egy meghívásunk augusztusra, ahol a világhírű, Kossuth-díjas Szabó Dénes vár bennünket szeretettel.

Reméljük, hogy minden helyszínen és programon kimagasló módon tudunk majd megfelelni, alázatosan szolgálni a zenét, és öregbítve a Karolina hírnevét.

Lázár Tamás

karvezető

2020. március 06.