Karolina nap 2023

2023. február 2-án ünnepeltük iskolánk névadóját a Karolina nappal. A Karolina nap minden évben rendhagyó és különleges nap a tanév során, hiszen ilyenkor nem a tanulásról szól a nap, hanem az ünnepé a fő szerep tele játékkal, vidámsággal és kötetlen programokkal.

A napot szentmisével indítottuk. 8 órától az 1-4. évfolyamnak, valamint a 7-8. osztályoknak fr. Bezzegh Kelemen OFM, míg 9 órától az 5-6. és 9-12. évfolyamoknak Dr. Serfőző Levente oktatási püspöki helynök atya mutatta be a szentmise áldozatot. A 9 órás szentmisén a zenei szolgálatot Szűcs Péter tanár úr és Szűcsné Terhes-Kis Gabrielle tanárnő vezetésével iskolánk diákjai szolgáltatták saját hangszerükön játszva.

A szentmisék után kezdődtek a programok. A 9-12. évfolyamon röplabda bajnokság volt, valamint fairtrade témában hallgathattak meg egy előadást. A röplabda döntő után pedig egy koncerttel zárták a napot.

Az 5-8. osztályok évfolyamszinten oldották meg a feladatokat: Karolina anya élete, iskolánk alapítása a kezdetektől mindez többek között Kahoot, QR kódok, tabletek használatával. Az alsóbb évfolyamok is sokat játszottak, nem a tanulásról szólt nekik a nap.

A visszajelzések alapján a diákok nagyon élvezték a napot: várni szokták a Karolina napot, mindig meglepetés övezi azt, hogy milyen téma, feladatok várnak az adott évfolyamra.

Külön meglepetés volt, hogy a 2023-as Karolina napon jelen volt Ivanics M. Andrea SSND tartományfőnöknő is.

Az eseményen készült fotókból egy válogatás megtekinthető ITT.