Tanévkezdő információk

Kedves Szülők!

Szeretettel köszöntöm a Karolinás családokat, szülőket a 2020/21. tanévben.

A tanévet egyelőre azzal a szemlélettel tervezzük, hogy a hagyományos, de nem tömeges (a biztonságos távolságot tartani tudó) létszámú eseményeket szeretnénk megrendezni a gyerekek számára. Fontosnak tartjuk a közösségek újra alakulását, a hosszú távollét utáni közösségfejlesztést. Sajnos most a szülői részvételt nem tudjuk biztosítani az eseményeinken és a gyerekek programjában is kisebb csoportokban gondolkodunk. Minden döntésünknél figyelembe vesszük az aktuális szabályzásokat és mindent megteszünk a lehetőségeinken belül (épület adottságai, ebédlő nagysága, vegyes nyelvi csoportok) a lehető legkevesebb tömeges találkozási alkalmat teremteni a diákoknak.

Ezen célok érdekében:

·         Elcsúsztattuk, a tömeges találkozások csökkentése érdekében, a tanítási órákat az 1-4. és az 5-12. évfolyam között. Az 1-4. évfolyam a változatlan időpontban kezdjük a tanítást ezért 7.45 órára kell megérkezniük az iskolába. Az első héten reggel a gyerekeket a tanítók a portánál várják.

·         Az 5-12. évfolyamon 7.30 órakor kezdjük a tanítást reggeli körrel.

·         Tágasabbra vesszük az ebédlői beosztást és az eddigieknél jobban szabályozzuk a közlekedési útvonalakat.

·         Természetesen a tantermek, mosdók, folyosók fertőtlenítése folyamatosan történik napi rendszerességgel és naponta többször is.

·         A főbejáratnál és az ovi bejáratánál fertőtlenítő lábtörlőt és kézfertőtlenítőt helyezünk el.

·         Valamennyi mosdóban fertőtlenítő kézmosó van már március óta. Az érzékenyek számára hagyományos szappan is kihelyezésre kerül.

·         A kollégák minden osztályban hangsúlyt fektetnek a gyerekek megfelelő kézmosására.

·         A szülőktől azt kérjük, hogy csak indokolt, előre egyeztetett esetben jöjjenek be az intézménybe és akkor használjanak védő maszkot.

·          A szülői értekezleteket nagyobb termekben és védő maszkban tartjuk.

·         A szülői értekezletek az 1.a,b,c, 2.a,b,c, 5.a,b,c, és a 9.b osztályban történik meg kötelezően. Nem lesz kötelező a közös szülői értekezlet a többi csoportban, online és írásos formában tudnak a szülők és a pedagógusok információt cserélni. (Virtuális térben természetesen tarthatnak szülőit.😊

·         A védő maszkot az 5-12. évfolyamon javasoljuk és kérjük a tantermeken kívüli területeken használni.

Kérem, hogy az online kapcsolattartás eddigi formáit továbbra is használják a tanítókkal és a tanárokkal együttműködve. (Teams, osztály listák) Az office365 programhoz az 5-12. évfolyam diákjai számára a tavaszi tapasztalatok alapján segítséget adunk a zökkenőmentes használathoz és nem csak az digitális iskola idején, hanem plusz, vagy gyakorló feladatok elvégzéséhez is alkalmazni fogjuk.

A kerékpárokat továbbra is a régi ovi udvarán lehet tárolni. Akinek nincs ajtó nyitó  csippje, azok a portán vehetnek névre szólóan.

 

Augusztus 31. hétfő:

Iskolára hangoló nap és Veni Sancte (sajnos szülőket nem tudunk fogadni)

·         1-4. évfolyamnak 8-16.00 óráig osztályprogram, 16.00 órától udvari ügyelet a főbejárattal szembeni új udvaron

 Veni Sancte 10.00 órakor a Szent György csarnokban

·         5-8. évfolyam 8-15.00-ig tartó osztály együttlét

 Veni Sancte 8.30 órakor a Szent György csarnokban.

 5-7. évfolyam diákjai csak a szülő által írt engedéllyel mehet egyedül haza.

·         9-12. évfolyam 9-00-16.00 óráig tartó osztály együttlét

15.00 órakor Veni Sancte a Szent György csarnokban

A Veni Sancte-n teljes ünneplőben leszünk: fekete /sötétkék (nem farmer) nadrág vagy szoknya, fehér felső és karolinás nyakkendő (az újaknak nem)

Étkezés:

·         A speciális diéta kéréséhez orvosi igazolást szükséges leadni ,  augusztus 27-ig Demus László élelmezésvezetőnek.

·         Az 1-4. évfolyam diákjai hétfőtől (augusztus 31-én is) tízórai, ebéd, uzsonna ellátást kapnak.

·         Az 5-8. évfolyam diákjai közül 31-én hétfőn az osztályprogramnak megfelelően (ha itt lesznek az iskolában) az osztályfőnök minden gyermeknek kér ebédet. Kedden a kirándulások és az iskolán kívüli programok miatt kérjük a szülőktől az egész napi étkezés biztosítását. Van olyan osztály, amely távolabbra kirándul és az osztályfőnök ad tájékoztatást az étkezésekről. Szerdától a nem kiránduló osztályok diákjai az elmúlt év szülői írásos kérése alapján kapnak étkezést. Az elmúlt tanévi étkezést vesszük alapul addig amíg nem módosítanak! Módosítást a mellékletben található lapon lehet jelezni szeptember hónapra vonatkozóan augusztus 27-ig. (Új diákok be kell, hogy adják a mellékelt lapon a kérésüket!) Elektronikusan a karolina.pénztár@gmail.com  címre vagy papíron lehet leadni a portára.

·         9-12. évfolyam augusztus 31-én hétfőre az osztályfőnök kér ebédet az osztályának. A további napokra hétfőn az osztályfőnöknél található listán lehet étkezést kérni.

Digitális iskola:

Tapasztaltuk, hogy a digitális oktatás otthoni feltételei nagyon változatos képet mutatnak. Kérjük, hogy amíg időben van, segítsék meg a gyermekeket (főleg az 5-12 évfolyamon) stabil internet hozzáféréssel és tanulásra alkalmas megfelelő eszközzel. A mellékletben az intézmény partner cégétől kapott kedvezményes ajánlatot találják. (Ha digitális iskolára kerül ismét sor, a régi kölcsönzött kis gépek továbbra is rendelkezésre állnak, de csak akkor!) A jelen helyzetben (digitális iskola nélkül) fogunk a gyerekekkel digitális kommunikációt folytatni, annak érdekében, hogy a tavaszi nehézségeket kiküszöböljük, ill, alkalmanként differenciált feladatokat adjunk, vagy projektekben dolgozzunk. Úgy gondoltuk, hogy a mellékletben található eszközök beszerzését kedvezményes és garanciális biztonsággal tudjuk segíteni. Kérem, hogy ha szeretne a mellékelt eszközökből rendelni akkor a szegedi.agnes@karolinaiskola.hu címen tudja jelezni szeptember 10-ig. Az eszközöket együtt rendelem meg, az átvételkor az intézmény számára kell befizetni.

  

Mivel tudják a Karolina közösséget a legjobban segíteni?

Beteg, vagy betegségre gyanús gyermeket nem küldenek iskolába! Betartják a központi intézkedéseket az esetleges külföldi utazás, karantén, beteg családtag esetén. Jelzik az adott nap reggelén az osztályfőnöknek amennyiben bármilyen gondjuk vagy kérésük van. Bármilyen betegség után orvosi igazolással lehet ismét iskolába jönni. Az igazolások leadásának határideje 15 nap.

A kollégiumba érkezők külön eljárásrendet kaptak a megérkezéshez a kollégium vezetőjétől.

Imádkozom azért, hogy sokáig tudjuk iskolába járni!

Üdvözlettel: Szegedi Ágnes