Meet and Code események a Szegedi Iskolanővérek Alapítvány támogatásával

Októberben a Meet and Code program keretében két esemény is megvalósulhatott, melyeket Tarczal-Márta Edit tanárnő álmodott meg diákjainak.

„A 2023- as év Code Week-jének a fókuszában a pályaválasztás állt. A tervezett programokhoz a Meet and Code pályázaton keresztül két Intelino és két Indi oktatási robotot vásároltunk. Mindkettő színkódolással működik, tehát ezzel ismerkedhettek meg a gyerekek.

Összesen 4-4 alkalommal valósítottunk meg ezekkel a robotokkal programot. Az egyik foglalkozásra (Lányok pályán!) elsősorban lányokat vártunk. A foglalkozás célja a számítógépes szakmák megismerése volt. Az Intellino-nak a lányok megépítették a pályáját, ahol különböző pontokon elrejtve kapták meg egy-egy szakma leírását, ha a Jay a kisvonat a megfelelő sorrendben hajtotta végre az utasításokat. A szakmák megismerése után a lányok egy Kahoot! tesztben mérték össze az erejüket a másik csapattal.

A másik megvalósított programunk az Algoritmusok a hétköznapokban elnevezésű program volt. Ebben Indi egyre nehezedő pályákon át jutott el a lecke megtanulásáig. Egyre részletesebben kellett a gyerekeknek összeállítani, az otthoni tanulás folyamatát. A pályát is maguk építették meg hozzá, majd színes lapocskák segítségével végig kalauzolták Indit a pályákon. Zárásként saját algoritmusokat írtak a reggeli rutintól, az iskolába menésig, aminek útvonalát is megtervezték és a másik csapatnak feladták feladatként.

Mindkét program nagy sikert aratott a gyerekek körében. Visszajelzéseik alapján nagyon tetszett nekik és szívesen vesznek részt máskor is ilyen rendezvényen.”

@meetandcode taget,  #meetandcode,  #sap4good #codeEU 

Iskolánk fontosnak tartja a tananyagok átadásán túl a gyerekek lelki fejlődésének irányítgatása mellett, hogy tanulóinkat felvértezzük a 21.századi képeségekkel. Erre a tanítási órákon túl kíváló lehetőséget biztosítanak a témahetek.

A #CodeWeek indulása óta minden évben csatlakoztunk a kezdeményezéshez. Jelenítettünk meg betűt, programoztunk szülinapi zenét, a teremtésvédelem jegyében megtisztítottuk a tengert a hulladéktól, persze csak virtuálisan ebben az évben is.

Kisvárdainé Dusa Mária és tanítványai beszámolóját ITT olvashatják.