Legyen TereD! mert szeretjük a Természettudományokat és díjazzuk a Digitalizációt

Legyen TereD! mert szeretjük a Természettudományokat és díjazzuk a Digitalizációt

Az iskola természettudományos kísérletező szakkörének tartalmi és formai megújításával célunk a programban részt vevő 5. és 6. osztályos tanulók természettudományos érdeklődésének szélesítése, tapasztalati tudás megszerzésének lehetőségével, digitális eszközök és módszerek használatával ismereteik bővítése, térbeli-vizuális képességeik fejlesztése. Az egyéni és csoportos tevékenységek során hangsúlyos a kreativitás, fontos a koncentrált figyelemre fókuszálás illetve az együttműködő versengés képességének fejlesztése.

A szakköri foglalkozás (amelyek már október óta zajlanak) a tehetségazonosítás folyamatának egyik tevékenysége. Megtalálhatjuk a tehetségeket, az átlag feletti, speciális képességű, kreatív, tanulókat, akiknek alternatív tehetségfejlesztő lehetőségeket kínálhatunk akár iskolai, akár iskolán kívüli megoldások formájában. A programban beszerzésre kerülő 3D oktatási csomag (https://craftbot.com/oktatas/) eszközei a szakköri órák technikai segítségei.

Csoportos foglalkozásokon (amennyiben a járványügyi szabályok ezeket lehetővé teszik) a gyerekek aktív közreműködésével a bevont szülők/hozzátartozók megismerhetik, hogy a diákok milyen ismereteket szereztek, megtapasztalhatják a közös munka élményét a digitális eszközök iskolai használatának oktatási lehetőségeit.

Az 1-1- napos tanulmányi utak célja, hogy a tanulók tapasztalatot szerezzenek, a természetet és a virtuális valóságot is közvetlenül éljék meg, a tanévben együtt alkotó közösség tovább gazdagodjon. A Darules és a tanösvényen tett túra alatt öt élőhely típus életközösségeibe nyerhetnek bepillantást a tanulók (mélyvízi, szikes tavi, szikes legelő, cserjés biotóp, szántó), a látogatott élményközpontban (http://idospiral.hu/) betekinthetnek akár Naprendszerünk, akár a tengerek mélyének világába. Digitális eszközök, VR szemüvegek segítségével életre kelnek számukra ezek a világok is.

Rövidfilmet készítünk annak bemutatására, hogy iskolai közösségünkben ma mit jelent tehetségesnek lenni. Hogyan látják ezt a programba bevont tanulók.

Eseményeinket a https://www.virtualiskarolina.hu/ oldalon és az iskola Facebook oldalán (https://www.facebook.com/KarolinaIskola) is nyomon követhetik majd az érdeklődők.

A Nemzeti Tehetség Program Facebook (https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823) és Instagram (https://www.instagram.com/nemzetitehetsegprogram/) oldalain a legfrissebb információk, felhívások, eredmények érhetőek el.

#nemzetitehetségprogram, #mindentehetségszámı́t