Malajziától Jemenig

 

Ősszel különleges vendégeket fogadott a Karolina óvoda. A kecskeméti Kodály Intézet oktatója, Dr. Asztalos Kata kereste fel óvodánkat, hogy néhány tanulójával eltölthessen nálunk egy délelőttöt.

Végül három hallgatóval érkezett, akik Malajziából és Jemenből jöttek Magyarországra, hogy az itt méltón híres Kodály zenei módszert minél jobban megismerhessék, és hazájukba visszatérve kamatoztathassák.

Ennek kapcsán nagy hangsúly került a Csibe csoportban bemutatott ének-zene foglalkozásra, de kíváncsiak voltak alapvetően mindenre, amit az óvodai életben láthattak. Nagy érdeklődéssel kapcsolódtak be a tízóraitól az udvari játékig mindenbe. A gyerekek kíváncsian szemlélték a vendégeket, számukra is újdonság volt, hogy nem magyarul beszéltek, de egy-egy bátrabb nagycsoportos még angolul is megpróbált köszönni nekik.

A foglalkozás értékelése után sokat kérdeztek az óvodai élet szervezéséről és tervezéséről, mivel voltak nagyon eltérő elemek a saját kultúrájukhoz hasonlítva. Érdeklődve hallgatták az óvodapedagógusi munka minden aspektusát.

Legjobban mégis a Karolinás vendégszeretet emelték ki, mert itt mindenkitől kaptak egy mosolyt, vagy kedves szót még ez a rövid délelőtt alatt is.

Várjuk őket vissza szeretettel!

 

2022. február 08.