Sikerrel zárult pályázat

Iskolánkban Kolonizáció a Karolina Iskolában - Interaktív kiállítás a STEAM oktatás jegyében címmel bárki számára megtekinthető kiállítás nyílt 2023. május 13-20 között naponta 9-17 óráig. A kiállítás egy képzeletbeli bolygó kolonizálási lehetőségeit mutatta be: egy kutatóállomáson végezhettünk izgalmas méréseket micor:bit robotok segítségével, majd a bolygó felszínén közlekedő kis robotokat figyelhettünk meg, és irányíthattunk egy repülő halat, s még sok érdekességet tapasztalhattunk Iskolánk régi cserkészlakának termeiben. Igyekeztünk bemutatni azokat a technológiákat, melyeket használunk az iskolában a kiterjesztett valóság (AR-technika), a robotika, a hagyományos kézműves technikák területén. Külön szempont volt a megvalósítás során, hogy az elkészült díszletek, kiegészítők, figurák több funkciósak: a kiállítás zárása után felhasználhatóak iskolai órákhoz, szakkörökhöz, eseményekhez. A kiállítás létrejöttében a plakáton szereplő intézmények, szervezetek, cégek nagy lelkesedéssel segítettek – diákjaink pedig egész évben munkálkodtak, és tanultak azért, hogy május közepére aminek kell, az mozogjon, színes legyen, jól hangozzék (!) és kipróbálható legyen!

A Digitális témahéten első helyezést értünk el a projekttel, legnagyobb örömünkre – erről ITT olvashattunk.

Valamint további sikereket értünk el: a szegedi Agórában is felépítettük újra a kolonizációs terepet és június 21-24 között üzemeltettük is diákjaink segítségével, erről ITT olvashattunk.


A Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Tehetség Program nyertes NTP-INNOV-22-0109 számú pályázata biztosította a megvalósításhoz szükséges forrásokat.
Facebook: Nemzeti Tehetség Program - 1823 

Instagram: nemzetitehetsegprogram