InnoMate innovációs program a Karolinában

InnoMate Demo Day és InnoMate tábor beszámolója

Az InnoMate programunk május 30-án érte el a következő mérföldkövet a Demo Day-en. Az online középdöntőn 9 csapat versengett a döntőbe jutásért, de a zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen minden projekt átgondolt, aktuális társadalmi és környezeti problémákra keresett megoldást.

Nagy örömünkre a mi csapatunkat is kiválasztották, így a június 14-16. között megrendezett InnoMate táborban tovább csiszolhattuk ötletünket Kiss Szabolcs mentorunk támogatásával. A táborban keményen dolgoztunk, és a befejező napon büszkén mutattunk be projektünket a zsűrinek.

Ötletünk egy Face 2 Face nevű applikáció létrehozása volt, amely a mentális problémákkal küzdő gyerekek számára segít. Célunk egy biztonságos és támogató online tér biztosítása a felhasználók számára, ahol kapcsolódhatnak másokhoz, tanácsadásra is van lehetőségük, és személyre szabott programokkal hozzájárulhatunk a mentális stigma csökkentéséhez.

A csapatot Herskovics Zoé képviselte a pitchen, emellett Solti Hanna, Garai Lilla, Szanati Zsófia és Perjés Etelka is aktívan részt vett a versenyprojektben. 

További támogatók és ötletelők: Magos-Dóra Villő, Csernus János, Kocsondy-Borbély Luca, Németh Szofi, Varga Viktória, Weszely Mária.

Az InnoMate tábor harmadik napján a csapatok az utolsó simításokat végezték el prezentációikon, majd élesben mutatták be projektjeiket a zsűrinek. A csapatok korukat és tapasztalatukat meghaladó profikat meghazudtoló módon álltak a zsűri elé, néhol humorral is átszőve prezentációikat. Több olyan témával is megismerkedhettünk, amelyek társadalmi problémákra keresik a megoldást.

A második helyen a Szegedi Karolina gimnázium csapatunk "Face 2 Face" ötlete végzett. 

A közös munka során a diákok rengeteget tanulhattak és fejlődhettek, mindannyian gazdagabbá váltak a program során szerzett tapasztalatokkal és élményekkel. Jobban megismerték önmagukat, és értékes készségeket fejlesztettek.

Köszönjük a felkészítő tanárainknak, Zsiros Szilviának, Kozma Júliának és a StartITup Győrnek, és Kiss Szabolcs mentornak a támogatását. Büszkék vagyunk a diákjainkra, és gratulálunk a kiváló eredményhez! 

További fotók a táborról: itt elérhetők.

2024. június 21.