Gyászhír - elhunyt Vargacz M. Krisztina nővér

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy Vargacz M. Krisztina nővérünk 2024. június 26-án, az esti órákban elhunyt.  Az alábbiakban Mezeyné Szatmári Tímea főigazgató búcsúgondolatait tesszük közzé:

"Fájó szívvel búcsúzunk iskolánk első igazgatójától, Vargacz M. Krisztina nővértől.

Krisztina nővér 1992-ben érkezett Szegedre harmadmagával, hogy újraindítsák az iskolanővérek iskoláját. Nem ismert lehetetlent, ha a Karolináról volt szó. Szívét-lelkét beleadta ebbe az iskolába, pedagógiája, gondolatai itt vannak ma is közöttünk és zsinórmértéket jelentenek.

Nélküle a Karolina ma nem ilyen lenne, és vagyunk páran karolinás tanárok akik mellette nőttünk fel, mellette értünk meg, tőle tanultuk azt, hogy mit jelent az, hogy iskola. Amióta igazgató vagyok, nehéz helyzetekben sokszor gondoltam arra, hogy mit tenne most Ő? Hogyan oldaná ezt vagy azt meg? Életre szólóan formált karizmatikus személyisége. Pont úgy, ahogy sok száz, tán ezer diákot, tanárt és szülőt is.

Az utóbbi években ritkán tudott már jönni, fizikailag távol volt, de lelkében, gondolataiban és imájában folyamatosan ott voltunk mindnyájan, minket karolinásokat erről mindig biztosított, akárhányszor beszéltünk.

Híres volt arról, hogy mennyit kilincselt, mennyiszer kért támogatást itthon és külföldön a Karolináért. Tegnaptól megszűnt a tér és az idő, és mindig itt van és itt lesz velünk és a Jóistennél kilincsel és jár közbe értünk!

Isten Veled Krisztina nővér !

R.I.P."

2024. július 01.