Gördülő Energia a Karolinában

2024. február 22-én csütörtökön iskolánkba érkezett az MVM által finanszírozott Gördülő Energia program. Az eseményen iskolánkból a teljes 7. évfolyam vett részt.

A foglalkozást Tóth Pál matematika-fizika szakos tanár tartotta, aki Ericsson-díjas pedagógus Budapesten. A tanítás mellett Ő volt az első Csodák Palotájának (Váci úti) egyik megalapítója. Később arra vállalkozott és az lett a fő profilja, hogy az ország iskoláit járja és bemutatja a látványos, hasznos fizikai kísérleteket. Kezdetben az ELMŰ volta fő szponzora, akkor FIZIBUSZ volt a neve. Mára pedig az MVM a támogató és Gördülő Energia a program neve.

A diákok az országjáró show keretében megismerkedtek a fizika kísérleti arcával. Megtapasztalták milyen is a folyékony nitrogén testközelből, illetve megnézték, hogy milyen reakciók lépnek fel, ha a vízzel kerül kapcsolatba. Hallottak az egyenáram-váltóáram történetéről és megnézték, hogyan is működik a Tesla-tekercs. A délután zárásaként a folyékony nitrogén segítségével (ki)robbanó élményben lehetett részük.

Köszönjük Tóth Pál tanár úrnak ezt az élményt!

Fotók az eseményről IDE kattintva.