Erasmus+ nap a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban

A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium partnerintézményként vett részt a Poly-Universe in School Education ERASMUS+ projektben. Ennek keretében egy játékkészlet oktatási környezetben való kipróbálása, és segédanyagok fejlesztése, majd tesztelése zajlott szlovák, finn, spanyol és magyar intézményekben.

2022. október 17 és 19. között a partnerek részvételével Budapesten zajlott a következő Erasmus+ találkozó, mely a társasjáték tesztelésén túl, trénerek tréningje is volt. A találkozó záró előadására iskolánk tanárát, Tarczal-Márta Editet kérték fel, mivel nálunk is nagy hagyománya van a társasjáték készítésnek. A tanárnő Janzsó Dávid 12.A osztályos tanulóval tartotta meg a másfél órás záró foglalkozást. Ezen bemutatták a Karolinában 3D nyomtatóval elkészített Panem et Bellum! társasjátékot.

Dávid a diákok oldaláról, a tanárnő a tanárok oldaláról közelítette meg a projektet. Mindketten hangsúlyozták, hogy ez a projekt egy csapat munkája volt, amibe mindenkinek megvolt a maga szerepe. Ezek a találkozók mindig a tapasztalatcseréről is szólnak, illetve partnerek kereséséről a következő Erasmus+ projektekhez is.

A fazekasos diákok nagyon érdekesnek találták a Panem et Belum! társasjátékot és érdeklődtek, hogy hol vásárolható meg. A projektben részt vevő tanárok is jónak és érdekesnek találták, nagyon tetszett nekik a technológia bevonása a társas készítésébe.

Közben persze a Poly-Universe in School Education projektben készített társasjátékot is volt lehetőség kipróbálni. Nagyon sikeres és hasznos szakmai nap volt.
A fazekas projekt honlapja: http://www.poly-universe.com/