Emlékezés az aradi vértanúkra

2022. október 6-án a 8.b és 8.c osztályok rendezésében megemlékeztünk az aradi vértanúkról. A két osztály nagyon színvonalas műsort adott elő, felkészítő tanáraik: Falcione Sarolta és Tarczal-Márta Edit osztályfőnökök voltak. A műsor keretében a Karolina Énekkar is jelen volt, orgonán kísérte őket: Perneczky Balázs.

Az alábbiakban Varga Lídia 8.b osztályos tanuló beszámolóját olvashatjuk:

 

Az egész iskola és én is nagyon fontosnak tartom az aradi vértanúkról való megemlékezést. Minden évben a 8. évfolyamosok tartják meg ezt a csodálatos megemlékezést. Ebben az évben ránk, a 8.b-re és c-re került a sor. Osztályfőnökeink, Saci néni és Edit néni minden erejüket megfeszítve készítettek fel minket egészen szeptember  elejétől. Ők mindig is arra próbáltak koncentrálni, hogy ez a műsor tökéletes legyen. A próbák szeptemberben elkezdődtek, így amikor csak tudtunk gyakoroltunk, az osztályfőnökiken és rajzórákon is.

Az első próbán, amikor ,,összeeresztették a két osztályt" mindenki izgult, hogy ki hogy fog teljesíteni, de idővel feloldódtunk és a próbákon egyre bátrabban olvastunk fel a szövegeinket. A csarnoki főpróbák kb. másfél hete kezdődtek el. Itt már mindenki érezte, ennek tétje van, jól kell, hogy sikerüljön. Csütörtökön reggel hamar kellet bejönnünk, hogy gyorsan elpróbáljuk az előadást. Mikor 8 óra lett hirtelen mindenki elkezdett izgulni. Már  mindenki elfoglalta a helyét. Elkezdődött a műsor. Az előadás végén az igazgató köszönetet mondott nekünk és nyilván felkészítő tanárainknak is. Miután túlvoltunk a  műsoron, nagy kő esett le mindannyiunk szívéről. Örültünk, hogy ezt is ,,kipipálhattuk” az iskola bakancslistájáról".

Írta: Varga Lídia 8.b.