KÓRUS-BALESET

A Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kar életében a sok felemelő és szép élmény után 2021 karácsonya nehezebb emlék marad. Miután az online próbaidőszakokat követően végre „élőben” is találkozhattunk a szovátai templom nagy terében, lelkesen készültünk a karácsonyi hangversenyt helyettesítő, szülőkkel, barátokkal megosztható TV-felvételre.

Elérkezett a nap, december 11-e, amire hónapok óta készült közel hatvan kórustag, köztük számos új, kicsi énekessel, de nagyváradi zenepedagógiáról hazaérkező egyetemista és Marosvásárhelyen tanuló középiskolás kórustagokkal is, akik kitartóan bekapcsolódnak a kórusmunkába, ha másképp nem megy, zoom-on keresztül.

A nyárádmentiek három mikrobusszal igyekeztek a nagy ünnepi közös éneklésre. A mikrobuszokat önkéntes munkatársak, szülők vezették. Ám az egyik mikrobusz sajnos balesetet szenvedett a kanyargós Nyárádmente egy hírhedt „észkos” völgyében, amikor a szembe jövő kamion megcsúszott és összeütközött a kórustagokat szállító mikrobusszal. Törésekkel, zúzódásokkal szállították szirénázó mentőautók kedves kórustagjainkat, köztük fiatal zenepedagógus munkatársunkat és az önkéntes apukát a marosvásárhelyi kórház sürgősségi osztályára. ...

Részletek a mellékletben. ...

SEGÍTSÉGÜKET SZERETNÉNK KÉRNI, HOGY SEGÍTHESSÜNK A RÁSZORULÓKNAK.
KÖSZÖNETTEL:
Nagy Éva M. Vera iskolanővér és Czakó Gabriella, iskolanővér társult tag – kórusvezetők

Gyűjtés a Boldogasszony Iskolanővérek bankszámláján:
számlaszám: 11600006‐00000000‐83251997
Erste Bank Hungary Zrt.
Közlemény: „Támogatás Erdély”