ArTeC robotok a Karolinában

#VándoRobotProgram #Abacusan #GEDigital #ArTeCRobotist #robotika #programozás #algoritmizálás

Az új Nemzeti Alaptanterv részeként a digitális kultúra tantárgy bevezetésével fontos feladat lett a gyerekek tanításában az algoritmizálás, a programozás és a robotika témakörének a megtanítása, megszerettetése. Az Abacusan VándoRobot Program remek lehetőséget biztosít számunkra eszközök és továbbképzés formájában arra, hogy 10 héten keresztül a gyerekek megismerkedhessen a blokk programozással, algoritmikus gondolkodással és az ArTeC Robotist  robotika világával. Az Abacusan Stúdió Nonprofit Kft támogatásával robotika és konstrukciós csomagot nyertünk egy sikeres pályázat kapcsán. Az eszközkészlet a színes és jól variálható építőelemek, blokkok mellett DC motorokat, nyomásérzékelőket, LED-eket, hangszórókat, valamint fény, hang és IR-érzékelőket is tartalmaz. Tanáraink egy továbbképzés keretében megtanulták összeépíteni és programozni a készlet elemeit, valamit sok ötletet kaptak a tanórai, szakköri felhasználásra is.

Informatika szakkörön és tanítási órákon ismerkednek a tanulók a roboteszközökkel.

A nyertes pályázat tematikáját elsősorban szakköri és fogalalkozásokon tervezzük megvalósítani. Célunk, hogy minél több tanulónknak felkeltsük az érdeklődését a programozás, és algoritmikus gondolkodás iránt, mindezt játékosan, élményszerűen. 

 

Ezúton is köszönjük az Abacusan Stúdió vezetőinek, hogy a mi iskolánk is részese lehet ennek a nagyszerű programnak. A szakkörösöknek jó munkát kívánunk, hetente be fogunk számolni a hírekről az iskola honlapján és egyébb közösségi oldalakon.

 

2021. február 11.