Fenntarthatósági konferencián vett részt az iskola Diákvállalkozása

Fenntarthatósági konferenciát szervezett a tudatosság jegyében a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.
Az esemény fókuszában a körforgásos gazdaság állt, hangsúlyt helyezve a divat, textil- és ruhaipar működésére.
A rendezvényre 11 órától várták mindazon vállalkozások csatlakozását, amelyek érdeklődnek a zöld megoldások és a fenntarthatóság, így a gazdasági, szociális, környezeti és menedzsment lehetőségek iránt.
Ahogy a Junior Achievement facebook oldalán tudósított: „Dr. Bagi Veronikától, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klímapolitikai Főosztály munkatársától megtudhattuk, hogy melyek azok környezetvédelmi cselekvési programok amelyek a körforgásos gazdasággal és a fenntarthatósággal foglalkoznak.

Gellért Ákostól, a Naturtex Kft ügyvezető igazgatójától és Pecznyik Blankától a Szegedi SZEFO Zrt. piacszervezési menedzserének tolmácsálásában megismerhettük azokat a környezettudatos üzleti gyakorlatokat is vállalkozásaik példáján keresztül, amelyek hozzájárulnak fenntarthatóbb jövőhöz a textiliparban.

Vizi Noémi, a SZTE GTK PhD hallgatója pedig saját példáján keresztül mutatta be a konferencia résztvevőinek hogyan tudnak fogyasztóként tenni azért, hogy az ökológia lábnyomukat minimalizáljuk.

A konferencián az iskola diákvállalkozása, a Fungo Nero kiállította és árulta termékeit „több, mint 200, a fenntartható divat iránt érdeklődő középiskolás diák” előtt valamint digitális oktatási anyagot próbált ki mobiltelefonon. A lányok sok hasznos beszélgetéssel, élményekkel, új információkkal gazdagodva zárták a napot.

A vállalkozás eredményes felkészülését elősegítette az a nyertes pályázat, melyet  a Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdetett az innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítására. A 2021-22-es tanévben első ízben a NTP-INNOV-21 pályázat keretében  használtuk a Dreamshaper projekt alapú oktatási eszközt (https://dreamshaper.com/hu/).

Nemzeti Tehetség Program Facebook és Instagram oldalain a legfrissebb információk, felhívások, eredmények érhetőek el.

#nemzetitehetségprogram, #mindentehetségszámı́t