Közlemény jubileumi év kapcsán

Praesentia nostra in perfectis, in praesenti futura nostra

 

A Karolina Iskola 2023-ban ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. 

Olyan események köré szervezzük a jubileumi évet, melyek a múlt - jelen - jövő tengely mentén időben és Szeged-Temesvár vonatkozásában térben is orientáltak. 

Fontosnak tartjuk, hogy ez az egység (a múlt-jelen-jövő egysége) az év során találkozásokban és a generációk közös tevékenykedésében is megjelenjen, a létrejövő dialógus az iskola életében az ünnepen túl is jelen legyen. 

Célunk, hogy diákjaink olyan, a korosztályuknak megfelelő értékes eseményeknek, találkozásoknak legyenek részesei, melyek a személyiségük, a jövőjük aktív formálói lesznek, valamint az iskolai hétköznapokkal közösen előkészítik szuverén, felelős szellemi, lelki és társadalmi szerepvállalásukat, hogy akár kisebb, akár nagyobb közösségekben a magyar jövő aktív formálói lehessenek. 

Az ünneplést a múlt jegyében Temesváron kezdjük. 2023. május 8-án délelőtt 10.00 órakor  az 1873 ban Szegedre érkező nővérek tiszteletére emléktáblát helyezünk el a Boldogasszony Iskolanővérek Notre Dame-zárdatemplomában.
Az emléktáblát Ivanics M. Andrea, a Boldogasszony Iskolanővérek magyarországi tartományfőnöke leplezi le, a hálaadó szentmisét bemutatja: Szilvágyi Zsolt temesvári püspöki helynök. Az ünnepségen részt vesz Kondé Lajos szeged-csanádi püspöki helynök, a nővérek és a tanárok képviselői, valamint  a temesvári Bartók Béla Líceum és a szegedi Karolina Iskola egy-egy osztálya, akik az ünnepség után Temesvár belvárosában Actionbound-túrán mérik fel tudásukat.

A múlthoz kapcsolódva ekkor nyílik meg a lehetőség a "150 év - 150 km  - 150 nap Temesvár-Szeged" projekt teljesítésére ActionBound alapú kihívások formájában, melynek keretében 2023 során eljuthatunk a Temesvár és Szeged között található valamikori iskolanővéri helyszínekre (Lippa, Máriaradna, Nagyszentmiklós, Csanád). Az "Iskolanővérek útja" szakaszokban is teljesíthető túraként, zarándoklatként vagy kirándulásként, tetszőlegesen családi, baráti vagy osztályközösségben. 

A fenti események részleteiről és a folytatásról Karolina Iskola honlapján, valamint a közösségi média felületein fogunk hírt adni.

 

2023. április 28.