Főigazgatói tájékoztató az óvoda bezárásáról

Óvodavezetői tájékoztató és kérelem a vészhelyzet idejére való ellátásra.

Együttműködésüket kérjük, erőt és kitartást kívánunk mindenkinek!

Kedves Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy Szeged Polgármestere, Botka László Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében az alábbi intézkedéseket hozta meg a koronavírus veszélyhelyzet miatt:

Az Operatív Törzs döntése alapján a szegedi óvodák és a bölcsődék hétfőn és kedden még nyitva tartanak, március 18-tól pedig a nyári ügyelet lép életbe. Március 23-tól csak azoknak a családoknak biztosítják a gyerekfelügyeletet, ahol máshogy nem tudják megoldani.

A Karolina intézmény és fenntartója a Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya a városi döntéshez igazodva jár el. Kérjük azonban a saját érdekükben, hogy hétfőn és kedden is csak azok hozzák a gyerekeiket, akik nem tudják másként megoldani a felügyeletet!!!

Kizárólag egészséges gyermekek jöhetnek óvodába!

Náthás, nem allergiás köhögéssel, hőemelkedéssel, hasmenéssel küzdő, gyermeket a többi gyermek és az óvoda dolgozói érdekébe ne hozzanak be!

Kérjük, hogy a szülő ne lépjen be az óvodába, az ajtóban veszik át a még egészséges gyermeket a kollégák! Gondoskodunk a kényelmes, a csoportban használható ruha felvételéről, fertőtlenítő kézmosásról, és bekísérjük az ügyeletet biztosító óvodapedagógus csoportjába!

Az óvodai nap végén is felöltöztetve az ajtóban adjuk át a gyermeket a szülőnek.Kérjük, akkor is az ajtó előtt várakozzanak gyermekükre. Amennyiben napközben a gyermek belázasodik, hasmenése lesz, vagy más betegség tünetei jelennek meg nála, azonnal el különítjük felnőtt jelenlétével és értesítjük a szülőket!

Ebben az esetben kiemelten fontos, hogy csak érvényes háziorvosi igazolással, gyógyult állapotba jöjjön újra az óvodába!

Kérjük, a felelős szülői hozzáállást mindenkitől!

Az étkezés megrendelése, és a pazarlás elkerülése érdekében jelezzék hétfőn 8 óráig, ha gyermekük otthoni ellátását meg tudják oldani.

Ha a család életében változás történik az addig otthon tartott gyermek ellátásában, igénylik az ügyeleti ellátást, akkor a mellékelt kérvény beadásával jelezzék a karolinaovoda@gmail.com vagy papír alapon. Az óvodában maradt ruhákért, „kincsekért” egyeztetett időpontba jöjjenek be, mert az óvoda zárva van. Csak így tudjuk biztosítani a bejutást.

A Karolina óvodában 2020. március 16-tól további döntésig reggel 6.30-17.00-között fogadjuk ügyeleti szervezésű óvodapedagógusi ellátás mellett azokat a gyermekeket, akik számára az óvoda jelenti a biztos gondoskodást napközben. Nem lesz könnyű megszervezni, de a kollégák összetartó, lelkiismeretes csapata vállalja, hogy helyettesíti csoportmunkábana a kollégákat azért, hogy a gyermekeket semmilyen hátrány ne érje, hogy nem a megszokott óvónéni, dadus néni van velük.

Kíméljék, óvják a nagyszülőket, dédszülőket Önök is!

Nem végezhet munkát beteg kolléga az óvodában! Az óvoda dolgozói közül nem fognak munkát végezni azok a kollégák, akiknek kisgyermekük van, vagy áldott állapotban vannak. Más feladatot kapnak azok a kollégák, akik vidékről hosszabb utazással érik el az intézményt, hogy csökkentsük a fertőzéseket. Nem fog csoportos munkát végezni az a kolléga, aki közel van a veszélyeztetett korosztályhoz, vagy szoros családtagjának egészségi állapotára való tekintettel védeni kell mindennemű fertőzéstől.

Kérem, legyenek türelmesek ebben a nehéz helyzetben, és mindenki lehetősége szerint tegyen meg mindent, hogy a koronavírus terjedését megakadályozzuk Szegeden, Budapesten, és Magyarországon.

Kérem Önöket, hogy szülőtársaik informálásában, aggodalmuk eloszlatásában legyenek segítségünkre!

Kérjük Szűz Mária, Magyarország Nagyasszonya oltalmazó közbejárását!

Hisszük, hogy az óvodás szülőkkel, gyermekekkel elindított este 7 órakor mondott közös ima erőt ad mindenkinek a nehézségek, terhek elviseléséhez, megkíméli szeretteinket, nemzetünket a nagyobb tragédiától!

Támogató megértésüket előre is köszönöm:

Szeged, 2020. március 15.

Bálint Illésné

Óvodavezető

Szegedi Ágnes

főigazgató

szegedi.agnes@karolinaiskola.hu

2020. március 15.