Főigazgatói tájékoztató - COVID-19

Főigazgatói tájékoztató és kérelem az elkövetkező napok terveiről, lehetőségeiről.
Részletes tájékoztatóinkat az iskola belső kommunikációs csatornáin juttatjuk el az érintettekhez.

Erőt, kitartást kívánunk mindenkinek!

Kedves Szülők és Kollégák!

Sajnos a vírus terjedése szükségessé tette a találkozási felületek, lehetőségek drasztikus csökkentését.Tudom,hogy nem egyszerű a gyerekek tanulásának a segítése, felügyelete, de most erre van szükség a nagyobb biztonság érdekében.Ennek értelmében kérek mindenkit arra, hogy tegyen meg mindent azért, hogy a gyerekek kis (4-6)fős közösségekben legyenek (nagycsaládosok kivétel) és a lehető legkisebb legyen a vírussal való találkozási lehetőségük. Ezért kérem, hogy a gyerekek ne kószáljanak a városban, ne „bandázzanak”.

Nem szünet van, hanem veszélyhelyzet!

Ezt a gyerekekkel is meg kell értetni, és a szülőknek segítenie és ellenőriznie kell az önálló tanulást.(Nem lesz könnyű)

       Kérem, hogy minden család (egymást is segítve) gondolja át, hogy a következő hetekben (hónapokban) hogyan oldja meg a gyerekek felügyeletét. Fontos hogy a lehető legkisebb és kontrollálható közösségben legyenek.

Kérem, hogy gond esetén a családok segítsék egymást a felügyeletben, annak érdekében, hogy a közösség állandó legyen és követhetővé váljon az esetleges megbetegedés is. Talán az osztályközösségeken belül érdemes gondolkodni, így egymást is tudják a tanulásban segíteni.

       Tudom, hogy a digitális oktatás bevezetésével a számítógép vonzása tovább erősödik, a gépnél töltött idő növekedik. Kérem, segítsék az ellenható folyamatot mindazokkal a lehetőségekkel,amelyek ebben a helyzetben rendelkezésre állnak (séta, sport,társasozás...)

       A tanulás tekintetében mi mindent megteszünk azért, hogy a tananyaggal haladni tudjanak. Ez nem lehetőség, hanem a tanév teljesítésének a feltétele.Természetesen a kollégák súlyozni fogják a tananyagot.

Jelen pillanatban a következő hétre tudok javaslatot tenni, hiszen mi pedagógusok sem találkoztunk egymással az intézkedés kihirdetése óta. Természetesen égnek a vonalak, készülnek a tervek.

 

HÉTFŐN:nincs ügyelet sem!

       Ha mégis van olyan gyermek, aki veszélybe kerülne az ügyelet nélkül, kérem, jelezzenek a szegedi.agnes@karolinaiskola email címen vagy telefonon, az intézmény számain a titkárságot kérve, 8.00 -9.00 óra között.

       Keddtől aki nem tudja megoldani a gyermek felügyeletét azok számára (KEDDTŐL)lesz lehetőség. Kérelmüket HÉTFŐN jelezhetik a KEDD-től induló ügyeleti ellátásra. A kérést a mellékelt kérvényen kérjük beadni indoklással,időtartammal és étkezési igénnyel.A kérelmet az mkarolinaiskola@gmail.com címre vagy papíron a portára kell beadni legkésőbb hétfőn(16-án)16.00 óráig.A továbbiakban két munkanappal előbb kérjük a kérelmet beadni.

Kérem,csak a feltétlenül szükséges időtartamra kérjenek ellátást. Az időtartam 8.00-órától maximum 16.00 óráig tarthat.

Étkezés:Gondolkodunk azon,hogy hogyan tudunk segíteni, de ennek formáit ki kell dolgoznunk. A jövő héten március 16-20 között:

        Kidolgozzuk a munkaformáinkat.

       Az alábbi tervezet szerint hazaadjuk az iskolában maradt taneszközöket.Ezzel egy időben szükséges az osztályfőnökökkel egyeztetni a tanulás eszközeinek(internet, számítógép) meglétéről, az esetleges problémákról.

      A diákok ezen a héten olvassanak sokat, pótolják az esetleges hiányosságaikat, gyakorolják a számukra kedves feladatokat, pihenhetnek is. Talán ki tud alakulni a felügyeletük és a digitális tanulásuk csoportjai és feltételrendszere is.

      Az érettségizők pótolják az elmaradásaikat!!! Készüljenek fel, ill. próbálják ki, kérjenek segítséget az osztályfőnökükön keresztül a digitális tanulás feltételeinek biztosításában.

 

A taneszközök(akinek itt maradt)hazajuttatásának időterve figyelembe véve a találkozások minimalizálását is:

(Kérem, ha nem tud a megadott időpontban jönni, akkor azt az osztályfőnökkel egyeztessen!)

A kollégisták külön intervallumot kaptak Renáta nővértől, kérem azt betartani. Ha nem lehetséges akkor kérem egyeztessenek az érintett kollégákkal.

évfolyamidőpont:

                          1.évfolyam kedd 8-9

                          2.évfolyam kedd 9-10

                          3.évfolyam kedd 10-11

                          4.évfolyam kedd 11-12

                         5-6.évfolyam kedd 13-14

                         7-8.évfolyam kedd 14-15

                         9-12.évfolyam hétfő 15-16

A táblázatban található időpontokban az osztályfőnökök is megtalálhatóak a tantermekben, ahol szükséges egyeztetések is megtörténhetnek a továbbiak gördülékeny működése tekintetében. Az egyeztetések az 1-4 évfolyamon nagyon fontos összetevői a választandó módszereknek!!!! Ha ez az időpont nem alkalmas, kérem, egyeztessenek az osztályfőnökkel, ill. a testvérek miatt ne jöjjenek kétszer, keressék meg a többi osztályfőnököt is.

Kommunikációs csatornáink:

                             - szülői email listák és a Karolina Szülői Közösség zárt facebook csoport

                              -diákok és a szülők elektronikus elérhetőségei

                              -honlap

                             -egyéni eset, amely csak a kommunikációt érintheti

Kérem, hogy figyeljék a kommunikációs csatornákat, segítsék egymást az esetleges értesítési nehézségek megoldásában.

Az osztályfőnökök és a szaktanárok az általuk megadott elérhetőségeken kereshetőek.

Remélem, a Karolinások megerősödve jönnek ki ebből a nehéz helyzetből is.

Vigyázzanak egymásra és imájukkal segítsék a közösség minden tagját.

Köszönettel minden támogatásért és tisztázó kérdésért:

 

Szegedi Ágnes

főigazgató

szegedi.agnes@karolinaiskola.hu