Kollégiumi hírek

2022/2023

Teremtésvédelmi szemléletformáló és akciótervező hétvége a kollégiumban

Teremtésvédelmi szemléletformáló és akciótervező hétvégét tartottunk a domaszéki Stella Maris vendégházban. A program célja az volt, hogy tudatosítsuk a felelősségünket a teremtett világ megőrzéséért, beszéljünk arról, hogy mi magunk mit tudunk tenni, és konkrét, a kollégiumban végrehajtható akciókat tervezzünk.

2022/2023

Március 15. a kollégiumban

Idén a március 15-ei ünnep kapcsán elsősorban a szegedi hősökre emlékeztünk, és a szabadságharc helyi eseményeire koncentráltunk. A cél az volt, hogy játékos formában megismerjük az 1848/49-es forradalom és szabadságharc szegedi vonatkozásait. Részletek ...

2022/2023

Farsang a kollégiumban

Az idei farsang a Jane Austin korabeli Anglia világába kalauzolta a társaságot. A játékok, feladatok, az étkezések és az esti előadás témája is a korszakban élt hírességek, és elsősorban Jane Austin hősei világát jelenítették meg.

2022/2023

El Greco kiállítást néztek a kollégisták Budapesten

A januári műhelyhétvége keretében Budapestre utaztunk, ahol a megnéztük az El Greco kiállítás mellett az egyiptomi és az ókori gyűjteményt is. Ezen kívül játékos feladatok segítségével megismerkedtünk a Hősök terének szobraival, és a Városliget nevezetességeivel. A januári műhelyhétvége keretében Budapestre utaztunk, ahol a megnéztük az El Greco kiállítás mellett az egyiptomi és az ókori gyűjteményt is. Ezen kívül játékos feladatok segítségével megismerkedtünk a Hősök terének szobraival, és a Városliget nevezetességeivel.

2022/2023

Motiváció, stressz, felelősség és beavatás

A novemberi műhelyhétvége keretében sort kerítettünk arra, hogy a motivációról beszélgessünk. A délután és este folyamán pedig a kollégiumi közösség teljes jogú tagjaivá fogadtuk a szeptemberben újonnan érkezetteket.

A kategória összes híre