Iskolánk MentorKör projektjének elismerése a Microsoft Innovatív Iskola Programban

A Microsoft Innovatív Iskola Programba azoknak az iskoláknak a jelentkezését várják, akik gyakorlatában a tudás megosztása olyan kreatív folyamat, amelyben nem csak a digitális oktatási módszerek ismerete, hanem a változásra való nyitottság, a szemléletváltás és a vízió is fontos. A programhoz iskolánk is csatlakozott a 2019-2020-as tanévben és csapatunk a közel egy éves munkát követően 2020. március 6-án egy Hackathonon mutathatta be egy innovatív projektjét a résztvevő kb. 40 iskolai csapatnak, a diák- és szakmai zsűrinek.

A program szereplői az iskolavezető /Szegedi Ágnes/, aki a vízióalkotásban, stratégiai gondolkodásban segített, az expert tanár /Tarczal-Márta Edit/ akinek tapasztalatára, gyakorlati tudására építhettünk, egy lelkes és innovatív pályakezdő kolléga /Kozma Júlia/, aki gyakorlati képzéseken sajátíthatta el a modern oktatás legújabb szemléletét és fogásait, végül az iskolai rendszergazda /Szélpál Gábor/, aki a technikai feltételek biztosításával járult hozzá a program sikeréhez. A közös munkát Tráserné Horváth Annamária fogta össze, aktívan segítette a csapatot  Somorjai Karola, és a bemutatott Karolina MentorKör projekt elkészített dokumentációjával, a folyamat alapos átgondolásával Bánné Dely Zsófia. A diák- és szakmai zsűri elismerő oklevéllel jutalmazta a közös munkát a Hackathon rendezvényén és lehetőséget kaptunk arra, hogy a Microsoft Innovatív Iskola Program záró rendezvényén is beszámolhassunk eredményeinkről.

A programnak köszönhetően iskolánk minden tanulója és dolgozója érvényes e-mail címmel ingyenesen használhatja a Word, Excel, PowerPoint, OneNote szoftverek mellett a Microsoft Teams alkalmazást és további tantermi oktatási eszközökkel bővült Office 365 Oktatási verziót. Az ismerős alkalmazások és mindig elérhető fájlok frissítése valós időben zajlik, gyorsan és zökkenőmentesen érhetőek el az elkészített tananyagok, bármilyen operációs rendszert is használ a mobileszközünk.

A Microsoft Innovatív Iskola Programról az alábbi elérhetőségeken tudhatnak meg többet az érdeklődők:

https://news.microsoft.com/hu-hu/2019/06/21/iskolai-csapatokat-keszit-fel-a-21-szazadi-oktatasra-a-microsoft/

https://www.microsoft.com/hu-hu/education/products/office

https://www.youtube.com/watch?v=upJcNY_rgks&feature=youtu.be

2020. március 09.