Óriási siker a robotika versenyen

Iskolánk robotika szakkörösei az idén harmadik alkalommal vettek részt a First Lego League versenyen. A tatabányai fordulót megnyerve kiharcolták a jogot, hogy részt vegyenek a nemzeti döntőn, melynek idén először a Karolina ad otthont.
A versenyen a csapattagok a projektalapú feladatmegoldásban, algoritmikus gondolkodásban, csapatmunkában, programozási alapokban is versenyeznek. A versenyre jelentkező több mint 90 csapat öt regionális selejtezőkörben – Győrben, Debrecenben, Miskolc, Budapesten és Tatabányán – mérte össze tudását, majd a szegedi nemzeti döntő 3 nyertes csapata kvalifikálja magát a nemzetközi globális versenyekre.
A FIRST LEGO League nem csupán a robotépítésről szól: a csapatoknak olyan kutatási projektben kell részt venniük, amely során fel kell ismerniük és megoldást kell találniuk konkrét térbeli problémákra.

A verseny összetett, az egyes természettudományos tantárgyak határait átlépő gondolkodást és csapatmunkát igényel, a megoldást pedig a csapatoknak kell megtalálni a problémára.

A 2022/2023-as szezonban a FIRST LEGO League Challenge kihívás a SUPERPOWERED nevet kapta. A robotjáték során energiaegységeket kell gyűjteni a pálya különböző forrásaiból, és eljuttatni oda, ahol az energiát tárolni vagy fogyasztani fogják. A pontokat az energiaegységek modellekből való  eltávolításáért, és célba juttatásáért lehet kapni.

Iskolánk csapata a KarDroid, a Tatbányai regionális fordulón, a legjobb robotfutamot futotta, külön díjként megnyerte a robot dizájn versenyt és az összetett első helyet, így egyetlen Csongrád-Csanád vármegyei csapatként készülhet a február 25.-i nemzeti döntőre.

A csapattagjai: Erdődi Richárd, Csányi Hanga, Klivényi Nóra, Szabó Sámuel, Vass Péter, Ádám Kristóf,
Csányi Tamás, Kőrösi Tamás, Kurucz Lilla, Molcsay Dóra, Tóth Marcell Títusz, Zimmermann Katalin Emese.
Felkészítő tanár: Tarczal-Márta Edit