Siker a SZTE GTK Prezilimpiáján

Novemberben nagy izgalommal vártuk a Prezilimpia Junior iskolai fordulóját (2021. november 11.) a Karolinában.  A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara delegáltja Dr. habil Prónay Szabolcs vett részt a zsűri munkájában, Diószeghy Andrea és Móser Anna tanárnők értékelték a produkciókat. 

2021. december 10-én a GTK Prezilimpia döntőjén két tanulónk is részt vehetett, iskolánkat Karlovitz Alex 10.A osztályos és Dabis Kinga 11.A osztályos tanuló képviselte, akik iskolai mentoraik (Kéri László és Somorjai Karola) és a GTK mentortanárai instrukciói alapján készültek.

A résztvevők határon belül és túlról jöttek, és nagyrészt gazdasági-pénzügyi területeket oktató  iskolák diákjai készültek fel, hihetetlen színvonalasan, profin, és változatos résztémákban a Pénzügyi tudatosság területén belül. A verseny délelőtti szekciójában Alex egy rendkívül higgadt, összeszedett, saját tapasztalatokon alapuló előadást tartott a tudatos vásárlás mikéntjéről, ami végül első helyet ért a versenyben. Kinga a délutáni szekcióban saját vállalkozási tapasztalatairól motivációs előadást tartott, s ahogy a zsűri fogalmazott egy rendkívüli friss, felkészült, élvezetes előadást hallhattunk, mely nagy-nagy dicséretet érdemelt!

A szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy a résztvevők komfortosan érezzék magukat egy önmagában inspiráló épület falai között, mely Szegeden, a Kálvária sugárúton található. A verseny utáni meglepetés programja minden feszültséget feloldott, ami napközben az izgalmak miatt felgyűlt: nosztalgia villamoson utazva vehettünk részt egy idegenvezetésen, mely önmagában is jutalmat jelentett a nap végén! 😊

Gratulálunk a résztvevőknek, és a szervezőknek ezért az igen kiváló versenyért!
Köszönet a felkészítőknek, mentoroknak!