Figyelem! Az iskolán belüli maszkviselési szabályokról ...

Kedves Szülők!

Mindannyian nehéz napokat élünk, amelyben az egymás segítése különösen nagy hangsúlyt kap. Köszönjük az iskolának nyújtott eddigi, és kérjük a további segítségüket!

Nagyon nehéz megjósolni, hogy egy betegség Covid vagy nem. Nagyon nehéz eldönteni, hogy mi a jobb, otthon maradni és pótlásokat kérni vagy iskolába menni. Továbbra is kérjük, hogy tünetekkel bíró gyermeket ne engedjenek iskolába! Kérem, hogy minden kérdéses esetben beszéljenek az osztályfőnökkel, kérjék a tanácsát és a segítségét, és az egymásért, a közösségért való felelősség jegyében hozzák meg a döntést. Fontosnak tartom, hogy a szülői levelező listákon egymást is gyorsan segítsék a fontos információk átadásával!

A járványhelyzet fokozódása miatt úgy döntöttünk, változtatunk az iskolán belüli maszkviselési szabályon. Kötelezővé tesszük a maszkviselést a folyosón minden diák (1-4 is!), dolgozó és az iskolába belépő látogató számára.  Amennyiben valaki többszörösen megszegi ezt az előírást, az büntetési következményeket von maga után. A felsős és gimnazista (9-12. osztályos) diákok számára a tanórákon is javasoljuk a maszk viselését, amennyiben az nem akadályozza az órai munkát.

Mi azt valljuk, csak akkor lehetünk eredményesek, ha a gyerekek felé a példánkkal azt bizonyítjuk, hogy van eredményes kommunikáció a tanárok és a családok között, és a problémákat együttműködéssel meg lehet oldani. Ebben egy-egy osztály szülői közösségének különösen nagy szerepe van. Az is megtörténhet, hogy a családok tudnak egymásnak segíteni úgy, hogy az mindenki számára megnyugtató és előnyös legyen.

E nehéz, időnként „karanténos” időszakban, nagyon sok veszély vagy romboló szándékú eseménnyel, gondolattal, személlyel (virtuálisan is) találkozhatnak gyermekeink. Kérjük, ellenőrizzék, (ne csak kérdezzék) főleg az 5-8. évfolyamosok internetes játékait, kapcsolódásait, ismerkedési metódusait, mert úgy látjuk, hogy nagyon sok időt töltenek nem csak tanulási céllal az interneten. Az iskola tanulási célú kapcsolata a gyerekekkel csak a Teams-en keresztül történik.

Kérjük, hogy a nagyobb baj megelőzése érdekében, tájékoztassák az osztályfőnököket a gyerekek között zajló olyan eseményekről, jelenségekről, amelyek nem összeegyeztethetőek az alapértékeinkkel, és veszélyeztetik a gyermekek egészséges fejlődését. Szeretnénk, ha az alapértékeink mentén együtt tudnánk segíteni a gyermekeket a közösségben való együttműködés megtanulásában, egymás segítésében, az egymásért vállalt felelősség megtapasztalásában. Ezen értékek pontosan megfogalmazódnak fogadalmainkban és imáinkban. A mi közös felelősségünk (szülőké és pedagógusoké), hogy az egyéb kereteket is nagyon pontosan meghatározzuk, és mindezeket a közösség érdekében betartsuk és betartassuk.

Biztosan nem tudunk minden problémát megoldani, az is lehet, hogy vitázunk a jó megoldások megtalálása érdekében, de pont ez segíti a nagy közösséget abban, hogy ereje és pozitív hatása lehessen a tagjaira.

Nyomatékosan felhívom minden iskolába járó figyelmét arra, hogy ha a családban a betegség gyanúja merül fel (pl.tesztre vár a családtag, vagy nincs ízérzékelése) addig ne jöjjön egyik gyermek sem iskolába, amíg a teszt eredménye meg nem érkezik!!!!

A diákjainkkal minden nap azért is imádkozunk, hogy segítséget kapjunk, és a családok, a közösség megtalálja a jó megoldásokat, és e közös tevékenységünkkel felelős felnőtteket neveljünk.

Szeged, 2020. november 04.

                                                                                 Hálával és köszönettel a figyelmükért:

                                                                                               Szegedi Ágnes főigazgató