DIÁKBÁL-avagy két év után újra együtt szórakoztak a karolinás diákok

Az elmúlt pénteken zenétől volt hangos a Karolina csarnoka, diákbált tartottak a 9-12.-es osztályoknak. Az iskola diákönkormányzata lelkesen szervezte meg az immár két éve elmaradt diákbált, amely minden évben meghatározó eseménye a diákságnak, de a pandémia alatt nem volt lehetőség a szervezésre. Bár a szokástól eltérően nem februárban, a farsangi időszakban volt a bál, mégis megmozgatta a diákokat, az év vége előtt szórakozhattak egyet közösen.

Ahogyan Kocsisné Drobni Erika néni látta:

Hálás vagyok azért, hogy részt vehettem a május végén megrendezett Karolinás Diákbálon. Tanárként egy magával ragadó mesevilágba csöppentem. A főleg fekete-fehérben megjelenő fiatalok eleganciájukkal, lelkesedésükkel beszínezték az estét.

Élmény volt látni a diákok kreatív és változatos táncait, majd egy idő után csatlakozni hozzájuk és velük együtt táncolni. Látni a felszabadultságot, azt, ahogy egymást ölelve, énekelve „buliznak” a zenekar tetkós énekeslányával együtt.

Örülök, hogy láthattam a bájos lányokat szépséges báli ruháikban hölgyekként megjelenni, és az elszánt fiatalembereket elegáns öltönyökben lordokként vonulni.

A sokadik tánc után Hamupipőkék suhantak ki az udvarra csinos, de kényelmetlen cipőiket hátrahagyva, és a hercegek fehér ingei világítottak a hársfák alatt. Ilyen romantikus, megható és szép volt az este!

Köszönet érte elsősorban Kozma Júlia tanárnőnek, aki csinos, törékeny lényével tündérként tűnt fel, hol táncolva, hol mesélve, mindig mosolyogva a királykisasszonyok és hercegek között, aki lehetővé tette, hogy ennek a mesés estének részesei lehessünk.


Noé Dominika szemszögéből:

A Kadisz elnökeként nagy kihívás elé néztem, mikor elkezdtük szervezni a diákbált. Még sosem kellett ilyen nagy volumenű eseményt szervezzek, így tapasztalatok nélkül álltam neki a munkának a képviselők és Julcsi néni segítségével. A bál pozitív csalódás volt számomra több szempontból.
Egyrészt hatalmas megerősítést kapott a diákönkormányzat, hogy szükség van ilyen programokra, igénylik a diákok. Ugyanakkor nagyon jó volt látni, ahogy a fiatalabb diákoktól kezdve az idősebbekig mindenki fel tudott szabadulni és önfeledten tudtunk egyet mulatni, kikapcsolódni. Arról nem is beszélve, hogy milyen szuper élmény volt a felügyelő tanárokkal együtt táncolni. Számomra a diákbál egy meghatározó pontja az évnek, mivel tudom milyen közösségépítő ereje van. Remélem, hogy az új szokásokat hagyománnyá tudjuk teremteni, a régieket pedig megtartani, és jövőre még az ideinél is nagyobb bulit csapni a diákságnak.

A többi kép innen elérhető:

https://photos.app.goo.gl/q3E5MEEn24Pqnhas7

 

2022. június 10.