Sítábor a Magas-Tátrában!

SÍTÁBOR A MAGAS - TÁTRÁBAN

SZÁLLÁS - AGRO Hotel Kakaslomnic

- Szobák: zuhanyozós, 2,3, 4 ágyas,
- Ellátás: reggeli, meleg vacsora, ebédcsomag

KÖLTSÉGEK

- Diák: 180 € +15 000 Ft (szállás-étkezés-utazás-síbérlet)
- Felnőtt: 130 € + 15 000 Ft (szállás-utazás- étkezés), síbérlet egyénileg interneten keresztül

SÍPÁLYÁK: Tátralomnic, Csorbató

JELENTKEZÉS: Jelentkezési lap kitöltésével és 50 € + 10 000 Ft előleg befizetésével 2019. december 8 -ig

Tátralomnic a Magas-Tátra egyik legjelentősebb és leghíresebb települése. Már az 1800-as évek végén a Monarchia egyik kedvelt kirándulóhelye és klimatikus üdülőközpontja volt. 1905-ben épült a szecessziós Palota Szálló, amelyik ma Grandhotel Praha néven elegáns hotelként üzemel. Emellett is rengeteg szálloda, panzió és magánszállás várja a vendégeket.
Tátralomnic Szlovákia második legmagasabb csúcsa, a 2634 méteres Lomnici-csúcs lábánál fekszik, nagyjából 900 méteres magasságban. 1940 óta több szakaszos kabinos felvonóval lehet feljutni Tátralomnicról a csúcsra. A kabinos felvonókkal tulajdonképpen párhuzamosan futnak a sípályák (Lásd a Sítérkép menüpontot!). A sziklás Lomnici-csúcsról nem lehet lesíelni, így a tátralomnici síközpont legmagasabb pontja 2196 méteren található.
A teljes sípályarendszer körülbelül 10 kilométeres, ennek a fele hóágyúzható. A kabinos lift alsó szakasza Tátralomnictól Startig tart, emellett hóágyúzható kék pályák futnak. A második szakasza Starttól a Kő-pataki-tóig viszi fel a síelőket, ezzel párhuzamosan kiszélesített piros pályákat találhatunk. Itt építettek fel néhány éve egy 850 méter hosszú négyüléses felvonót.
A Kő-pataki-tótól egy kétszemélyes ülős lifttel lehet feljebb menni, 2196 méterre, a Lomnici-nyeregig. Ez már a profik paradicsoma! Meredek, általában buckás pályával, vagy nagyobb havazások után fantasztikus szűzhavas lejtőkkel.
Lent Tátralomnicban még működik két kisebb húzós lift, ezen a pályákon esti sízésre is van lehetőség.

Az eddigi felsorolásból is kitűnik, hogy nagyon változatos a tátralomnici pályarendszer. Az 1300 méteres szintkülönbség rekordnak számít Közép-Európában, igaz a pályák 10 kilométeres összhossza még szlovák viszonylatban sem kiemelkedően sok.
Csorba-tó, vagy Strbské Pleso a Magas-Tátra egyik legismertebb síterepe. 1370 és 1820 méter között fekszik a körülbelül 10 kilométeres sípályarendszer. A viszonylag nagy magasságnak, a szerencsés fekvésnek és a kiépített hóágyúrendszernek köszönhető, hogy az elmúlt években sokszor ezen a terepen kezdődött a legkorábban a szezon egész Szlovákiában. A 2009/2010-es szezon óta már három ülős felvonó működik a Csorba-tónál. A völgyállomásról egy négyülésessel lehet felmenni a Solisko csúcshoz, fent 2010 elején adták át az új hatüléses liftet, és lent lehet használni még egy háromszemélyest (Lásd a Sítérkép menüpontot!)A sípályák körülbelül fele hóágyúzható. A freestyle kedvelőinek snowparkot alakítanak ki minden télen.

További információk: 

gellenmargo@gmail.com vagy blahobence@gmail.com
https://www.mozgasvilag.hu/sipalya/tatralomnic
https://www.vt.sk/hu/szabadsag/sieles/terkepek/
https://www.vt.sk/hu/szabadsag/sieles/tatralomnic/
http://www.hotelagro.sk/sk/hotel-agro-velka-lomnica-hu

Csatolmány