STAT WARS IX. – beszámoló a döntőről

ÉREZD AZ ERŐT! NEVEZZ! JÁTSSZ! GYŐZZ!

A Központi Statisztikai Hivatal a 2022/2023-as tanévben is meghirdette országos középiskolai csapatversenyét, a STAT WARS-t. A verseny tematikája minden tanévben más és más, az idei középpontjában a „MUNKAERŐPIAC, JÖVEDELEM, FOGYASZTÁS” témakörök álltak.

Iskolánk csapata (BBKP):

Bednárik Kincső – 11.B
Berecz László – 11.B
Kravz Hanga Mirtill – 11.B
Paál Emese Boglárka – 11.B

Felkészítő tanár: Tráserné Horváth Annamária

az országos döntő hatodik helyezettjeként végzett.

A Központi Statisztikai Hivatal budapesti főépületében a Statisztika palota Keleti Károly termében  megrendezett feszített tempójú vetélkedő játékos feladatai között számos aktuális ismeret kapott helyet. A felkészülést a KSH és a Pénz7 pénzügyi és vállalkozói témahét diákoknak, tanároknak és szülőknek szóló publikus anyagai is segítették. Volt összetett feladat, kvíz, statisztikai mese, keresztrejtvény és képrejtvény. A legtöbb feladathoz számolni kellett, grafikonok és infografikák értelmezése, megértése adta fel a leckét a csapatoknak.

A szervezők különlegességekkel is készültek. A résztvevők kísérővel bejárhatták az épületet, régi és modernkori statisztikai kimutatásokkal ismerkedhettek. A Statisztika palota ad otthont a hivatal könyvtárának, amely Európa egyik legrégebbi és legnagyobb statisztikai szakkönyvtára.

Köszönjük a kedves vendéglátást a szervezőknek, iskolánknak és diáktársainknak a támogatást, bíztatást!

BBPK