Prezilimpia Junior 2023. - prezentációs verseny középiskolásoknak

Prezilimpia Junior - prezentációs verseny középiskolásoknak
2023. december 6.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara (SZTE GTK), együttműködve az SZTE Junior Akadémiával és a szegedi Ezabeszéd Toastmasters Retorika Klubbal immár harmadszor rendezte meg a PREZILIMPIA JUNIOR prezentációs versenyt.

A versenysorozat célja, hogy a résztvevők hozzáértő mentorok segítségével támogatást és segítséget kapva készüljenek egy előadásra. Az egyetemi hallgatók részére kiírt „Prezilimpia” verseny mintájára meghirdetésre került „Prezilimpia Junior” a középiskolás diákok számára is biztosította a megmérettetés lehetőségét magyar és angol nyelven.

A verseny 2023-ban először nem meghívásos, azaz minden hazai és határon túli magyar tanítási nyelvű középiskola diákjai jelentkezhettek. A versenyen indulhatott minden középiskolában tanuló diák 9.-től 12. évfolyamig. A zsűri a 9.-10. és a 11.-12. évfolyamos tanulók prezentációit külön, két korcsoportban értékelte.

A 2022. december 6-án megrendezett eseményen a versenyzőknek egy rövid (6-8 perces), saját készítésű prezentációt kellett tartaniuk az ”Az egyetem, amire majd járni szeretnék…”témakörében.

Nyári Márk (10.B) és Kravz Hanga (12.B) tanulóink - magyar illetve angol nyelven előadott prezentációikkal - bejutva a verseny döntőjébe, saját korcsoportjukban indultak. Márk a harmadik helyezést érte el!

Köszönjük szépen a szervezők kedves fogadtatását!
Diákunk és tanáraink (Tráserné Horváth Annamária, Somorjai Karola) lelkes, segítő munkáját!

Szeretettel gratulálunk diákjainknak!