Diákvállalkozások karácsonyi vására és verseny Budapesten, a Duna Plazaban

A Fungo Nero diákvállalkozással, még soha nem vettünk részt ilyen típusú versenyen, mivel a covid az utóbbi időkben nem tette lehetővé, s bár a Junior Achievement Magyarország munkatársai mindenben igyekeztek a segítségünkre lenni, kicsit bizonytalanul indultunk neki a napnak.

A hatórási vonaton, málhás csacsikként felpakolva, még tartottunk taktikai megbeszéléseket, és próbáltuk kitalálni, hogy milyen váratlan szituációkkal találjuk szembe magunkat, valamint próbáltuk meghatározni, hogy milyen munkamódszer, és előkészület kell ahhoz, hogy valóban felkészültnek mondhassuk magunkat.

A budapesti Duna Plazába való megérkezésünk után asztalt sorsoltunk, majd a másik 15 asztal között elfoglalva helyünket nagyon gyorsan kezdtük felépíteni a standunkat, és éppen indulásra kész is lettünk.

A fő termékünk a scrunchie volt (a hulladék  textilből készített színes hajgumi), de drótékszerekből most teljes kollekciót vittünk, és újdonságként a teatasakból hajtogatott csillagokat is készítettünk és árultunk.

A többi csapat is igen minőségi, érdekes termékekkel jelent meg – a vásáron találkozhattunk többek között társasjátékkal, 3D nyomtatóval nyomtatott és szilikon kiöntőformával rendelkező kaspókkal, vászontáskákkal, farmertáskákkal, lézervágóval vágott logikai kirakóval, újrahasznosított füzetekkel és sok érdekes dologgal.

A legizgalmasabb az volt, hogy amellett, hogy árultunk a zsüri is járta a csapatokat, és hossszan beszélgetett az asztaloknál a tagokkal. Addig rendben is volt, ha látta az ember, hogy kék irattartóval és papírkával sétálnak kedves emberek az asztaloknál – hanem legnagyobb meglepetésre családos, gyermekes „álcázott” értékelők is jöttek – s bizony az esemény legvégén, a fotókészítéskor derült ki, hogy az a kedves idősebb házaspár nem is plázázott. 😊😊😊

Amire igazán büszkék vagyunk, hogy valódi vásárlásokat is bonyolítottunk, utána pedig elemeztük és összehasonlítottuk a szegedi vásárlói szokásokat és megfigyeléseket a pestivel.

A rendezvény végén jött az eredményhirdetés – s határtalan örömünkre az egyik legizgalmasabb kategória díját hozhattuk el: a Környezeti fenntarthatósági díjat – aminek annyira, de annyira örültünk!!

Az idei csapat tagjai: Nagy Adrienn, Halápi Zsófia 11.b-s, és Gyurcsik Dorottya, Székely Sára, Dabis Kinga, és Somorjai Lili 11.a-s diákok.

S bármi a verseny alatt is kifejeztük, hogy iskolánk támogatása nélkül ez az eredmény nem születhetett volna meg – ezúton is köszönjük, hogy szabadon dolgozhatunk, és fejleszthetünk műhelyünkben! Szeretnénk továbbá megköszönni e sorokkal is a Junior Achievement Magyarország munkatársainak korrekt szervezését, lelkesedését, mindenre gondolását és a minden csapattal való törődését!

Sok-sok kép az eseményről ITT!

Junior Achievement Magyarország Facebook ITT.

Somorjai Karola
segítő és kisérő tanár