Biztonságos Internet

Február 7. világszerte a Biztonságos Internet Napja.

Az iskolánk évek óta gondot fordít a diákok tudatos és biztonságos internetezési szokásainak kialakítására. Beszélgetésekkel, figyelemfelhívó videókkal, játékos feladatokkal bővítjük ismereteiket, fejlesztjük digitális képességeiket.

Idén februárban is kiemeltem az alsóban és a felső tagozaton egyaránt foglalkozunk ezzel a témával. Az 5. évfolyamon például egyik feladatként a Legyél az Internet Ásza! játékot próbálták ki a tanulók. Az alsó tagozaton a gyerekek a saját pedagógusaink által az EFOP 3.2.3-17-2017-00014- „A tanulás holnapja: a holnap tanulása!” pályázat keretében készített szabadulószobával játszottak.

A ProSuli támogatása mellett mi is jó szívvel ajánljuk TudatosNet videósorozatot, amely segítséget jelenthet, ha például, az internetes zaklatás, a biztonságos böngészés, az álhírek vagy a chat alkalmazások helyes használatával kapcsolatban szeretnénk többet tudni.

Biztonságos internetezéssel kapcsolatos felkészültségünket a TudatosNet kvíz oldalon játékos formában tesztelhetjük. A TudatosNet kvíz felnőtt (pedagógus, szülő) és gyerekeknek szóló verziót is tartalmaz!

A Prosuli legfrissebb országos reprezentatív kutatása azt vizsgálta, hogy a szülők mennyire vannak tisztában gyermekük online jelenlétével. Többek közt kiderül, hogy annak ellenére, hogy a fiatalok szabadidejük nagy részét az interneten töltik, az otthoni beszélgetések során mégis sokkal jellemzőbb, hogy az iskolában történtekről faggatják őket szüleik. A kutatási eredményekről ITT olvashat többet.

Biztonságos böngészést, tudatos internethasználatot kívánunk!