Interaktív kiállítás május 13-20 között

Iskolánkban Kolonizáció a Karolina Iskolában - Interaktív kiállítás a STEAM oktatás jegyében címmel bárki számára megtekinthető kiállítás nyílik (időpontfoglalás után, melyet a https://www.virtualiskarolina.hu/idopont/ címen lehet elérni) 2023. május 13-20 között naponta 9-17 óráig. A kiállítás egy képzeletbeli bolygó kolonizálási lehetőségeit mutatja be: egy kutatóállomáson végezhetünk izgalmas méréseket micor:bit robotok segítségével, majd a bolygó felszínén közlekedő kis robotokat figyelhetünk meg, és irányíthatunk egy repülő halat, s még sok érdekességet tapasztalhatunk Iskolánk régi cserkészlakának termeiben. Igyekeztünk bemutatni azokat a technológiákat, melyeket használunk az iskolában a kiterjesztett valóság (AR-technika), a robotika, a hagyományos kézműves technikák területén. Külön szempont volt a megvalósítás során, hogy az elkészült díszletek, kiegészítők, figurák több funkciósak: a kiállítás zárása után felhasználhatóak iskolai órákhoz, szakkörökhöz, eseményekhez. A kiállítás létrejöttében a plakáton szereplő intézmények, szervezetek, cégek nagy lelkesedéssel segítettek – diákjaink pedig egész évben munkálkodtak, és tanultak azért, hogy május közepére aminek kell, az mozogjon, színes legyen, jól hangozzék (!) és kipróbálható legyen!
Reméljük hamarosan találkozunk a fent meghirdetett időpontban. A kiállítás folyamatosan frissülő részeredményei elérhetőek itt:
https://www.virtualiskarolina.hu/kolonizacio2022/

A Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Tehetség Program nyertes NTP-INNOV-22-0109 számú pályázata biztosította a megvalósításhoz szükséges forrásokat.
Facebook: Nemzeti Tehetség Program - 1823 

Instagram: nemzetitehetsegprogram