Megyei Egyházi Népénekverseny eredménye

Gábor Szélpál, 2017. nov. 16. 3:25   [ 2017. nov. 20. 4:01 frissítve ]

2017. november 15-én VIII. alkalommal tartották meg Szentesen az Egyházi Népénekversenyt. Az idén 11 egyházi iskola 90 tanulója, 3 korcsoportban, szólóének és 2 fős páros ének kategóriában mérettette meg magát.

Iskolánkat a 3.b osztályos Gilice Júlia és a 4.a. osztályos Sári Flóra képviselte. A 3. 4. osztályosok szólóének csoportjában énekeltek. Ez volt a legnépesebb versenyzőtábor. A 12 énekes között egy külön díjat, harmadik-, második – és első helyezést osztott ki a zsűri. Sok szép, tiszta előadást hallhattunk, igazán erős mezőny alakult ki. A lányok áldozatos munkája meghozta gyümölcsét, hiszen Sári Flóra harmadik helyezést ért el, Gilice Júlia pedig első lett.

Ez a szép eredmény csak úgy születhetett meg, hogy a gyerekek minden próbára felkészülten jöttek, a tanítókkal sikerült heti 3-3 időpontot találnunk a gyakorlásra, és a szülők teljes támogatását élvezhettem. Hasznos volt a kishangversenyen való éneklésük is, amikor a fejből megtanulandó 5 egyházi éneket elénekelhették szülők, tanítók, szolfézs kollégák előtt, majd egy alkalommal saját osztályuknak is előadták a versenyanyagot. Szentesen, mondhatni, rutinos előadók álltak ki a színpadra.

Pivarcsik Tünde szolfézs tanár

Comments