Hivatalos‎ > ‎Intézmények‎ > ‎Gimnázium‎ > ‎Gimnázium hírei‎ > ‎

Karolinás csapat az EIT Climate - JAM Innovatív Tábor versenyének győztese

Gábor Szélpál, 2019. nov. 18. 23:12

EIT Climate - JAM Innovatív Tábor

Az idén júliusban megrendezésre került Econventio pénzügyi tábornak mintegy folytatásaként vettünk részt 2019. november 8-9 között az EIT Climate-KIC, a Junior Achievement Magyarország és a PANNON Pro Innovációs Kft. által közösen szervezett Innovációs Táborban. 

5 fős csapatunk tagjai: Tóth Luca, Tóth Laura, Teodor Flóra, Komáromi Lilla és Váraljai Bori.


A tábor folyamán szűk 24 óránk volt, minél ötletesebb projekteket kitalálni -a realitás talaján maradva- a megadott problémakörre: "Hogyan tehetnénk iskolánkat és környezetét fenntarthatóbbá?" Összesen 20 csapat indult a versenyen, melynek utolsó napján minden csoportnak egy 4 perces prezentáció során kellett minél hatásosabban bemutatni, "eladni" ötletét. Számos projekt foglalkozott a szelektív szemétgyűjtéssel, digitalizált tananyag bevezetésével, valamint sok applikáció is készült. Mi csapatunk, a "Business Casual" csapat az ivóvíz pazarlás mértékét próbálta visszaszorítani projektjével, melynek során az iskolai WC-ket nem ivóvízzel, hanem a kézmosás utáni szennyvízzel, és esővízzel öblítenénk. A feladatmegoldás alatt sor került a termék grafikus ábrázolására, a költségvetés mindenre kiterjedő vizsgálatára és a PITCH-Tréning segítségével a szükséges retorikai tudás elsajátítására.

Az első napon hajnalig dolgoztunk prezentációnk tökéletesítésén. Erőfeszítéseink az eredményhirdetésen már nem tűntek hiábavalónak, hiszen megszereztük az első helyezést! Ez a tárgyi nyereményeken kívül egy 3 napos brüsszeli utat jelent számunkra, ami november 27-29 között lesz esedékes. A brüsszeli találkozón még Olaszországból és Szlovéniából érkezik az ottani 3 legeredményesebb csapat, és ezúttal angol nyelven osztjuk majd meg egymással, ki milyen innovációval kívánja fenntarthatóbbá tenni iskoláját.

A tábor során egy igazán összetartó csapat alakult ki a jelen lévő közel 100 középiskolásból. Minden perce megtérült a Budapesten töltött hétvégénknek. Igazán nagy sikerként éljük meg a versenyen elért helyezést, nagyon lelkesen készülődünk az útra. Örülünk, hogy külföldön képviselhetjük országunkat és iskolánkat, ami nem kis szó, tekintve, hogy ellenfeleink között gazdasági iskolából jött diákok is nagy számmal voltak.
Hazatérésük után minden bizonnyal sort kerítünk további élménybeszámolókra.

Váraljai Bori

 
  
 

Comments