Egészséghét az alsóban

Brigitta Szunyi, 2016. okt. 24. 1:33   [ 2016. okt. 24. 1:33 frissítve ]
Iskolánk alsósainak hagyományos egészségheti programja 2016. október 17-20. között, idén az Agórában egészségnappal egészült ki.

A programok: 

Sportcipőt fel! Különböző mozgásos feladatok párban, mely befejeztével felhívjuk a figyelmet a rendszeres folyadékbevitelre. 

Láthatatlan veszély. Lufifújó verseny (lézerrel történő pukkasztáshoz); A látványlaborban az emberi testtel kapcsolatosan, az azt érő hatásokról láthatnak bemutatót és kísérleteket, továbbá megismerkednek a lézerekkel, azok erősségével, a Tesla-gömbbel.

Élet-ételképek (Vitamin-sziget) Az osztály két csoportban: az egyik részük a konyhába megy, a másik pedig a nappaliban. A nappaliban levő csapatnak az előre feldarabolt, felszeletelt, felvágott zöldségekből és gyümölcsökből egy, az egészséges élethez kapcsolódó ételképet kell készíteni (pl.: salátából vagy káposztából lombot, répából törzset és biciklit  készíthet), melyet a fényképezést követően megehetnek. Eközben a konyhában a gyümölcscentrifuga segítségével egészséges italt készítenek, beszélgetnek a vitaminokról és azok fontosságáról, megismerik az ételpiramist és azok elemeit

Környezetvédelem A környezetünket érő káros hatásokról tekinthetnek meg interaktív bemutatót, melyben megismerik többek közt a különböző állatú folyadékok viselkedését vizes közegben, a felületi feszültséggel kapcsolatos kísérletet láthatnak. 
 
Gyógynövény bemutató A foglalkozás keretén belül a gyógynövényekről, azok sokféleségéről, felhasználásukról fognak a gyerekek egy rövid előadást hallani, majd az említett gyógynövényeket láthatják szárított formában. Itt illat és íz alapján meg is ismerhetik és meg is kóstolhatják őket. 

Játék a könyvtárban. Természetesen a könyvtári foglalkozás is az egészségvédelemhez, egészségneveléshez kapcsolódik.

Tegyünk magunkért! Egészségtan szakos hallgatók segítségével számolhatják a pulzusukat nyugalmi állapotban, majd mozgást követően is. Beszélgetnek a helyes fogápolásról, higiéniáról. 

https://goo.gl/photos/X57gtLATarDKxSkg8
https://goo.gl/photos/X57gtLATarDKxSkg8
https://goo.gl/photos/X57gtLATarDKxSkg8
https://goo.gl/photos/X57gtLATarDKxSkg8

Comments